Lars Ratz zenekarvezető halála után senki se gondolt arra, hogy a Metalium új albummal fog jelentkezni, Henning Basse énekes most mégis bejelentette, hogy egy új taggal friss lemezen dolgoznak.

Metalium

Az utóbbi hónapokban több olyan zenekarról számoltunk be, akik nagyon hosszú kihagyás után adtak újra életjelt magukról. A Savatage egy utolsó lemezzel és jövő évi koncertekkel szeretne búcsúzni a rajongóktól, az At Vance is friss anyagon dolgozik, a Heavens Gate nevét pedig egy jövő évi fesztivál fellépői között találtuk meg. Most pedig Henning Basse, a Metalium énekese lepte meg egy fantasztikus hírrel a metálrajongókat.
Tavaly tavasszal olyan hírek röppentek fel, hogy Lars Ratz, a csapat vezetője a zenekar felélesztésén munkálkodik, de közbeszólt egy tragikus sárkányrepülő-baleset, amelyben életét vesztette. Ezek után mindenki úgy nyilatkozott, hogy nélküle nem folytatják, egy utolsó dallal el is búcsúztak társuktól. Úgy tűnik, mégis feléled a német kultikus banda, új taggal bővültek és már javában dolgoznak az új lemezen.

 

 

Henning Basse a közösségi oldalán ezt írta: „Kedves Metalium család! Ezt a bejelentést mindannyian nagyon vártátok, nagy izgalommal és örömmel mutatjuk be a »Metalium saga« következő fejezetét! Több évnyi hallgatás után megállás nélkül dolgozunk az új dalokon, mindent beleadunk egy diadalmas visszatérő albumba.”
Nemcsak zenei vonalon van változás, Henning így folytatta: „De ez még nem minden, van egy fenomenális új tagunk, akit nagy örömmel mutatunk be. Köszöntsük együtt Bruno Nunest a Metalium legújabb tagjaként, aki egy kivételes gitáros és remek párost alkot Matthias Langéval, együttműködésük új dimenziókat és mélységeket ad a hangzásunkhoz.”

Megosztás