A két ex-Megadeth-testvér (Glen és Shawn Drover) ismét összefogott, hogy egy nagyot dobbantsanak az új projektjükkel, amihez csatlakozott egy-egy volt Fates Warning- és Firewind-arc is.

A Megadetht is megjárt Drover-fivérek (Shawn – dobok, Glen – gitár) újra közösen dolgoznak, ugyanis a power/thrash metalos Eidolon után most egy új bandát hoztak létre. Az egyelőre név nélküli együttesbe magukhoz csábították a Fates Warning régi basszerét, Joe DiBiaset és Henning Basse énekest, aki számos csapatból ismerős lehet, többek között a Firewind, a Metalium, a Sons Of Seasons, a Mayan vagy a korai Brainstorm éléről is.

 

 

Shawn így mesélt a projekt létrejöttéről: „Pár hónappal ezelőtt kezdtünk el dolgozni, arról beszélgettünk, hogy csinálnunk kellene valamit. Glennek van egy saját stúdiója Kanadában, és miért ne használjuk ki azt a lehetőséget, hogy nem kell óriási stúdióköltségeket fizetnünk? Pontosan ezt tettük, ez azonban egy lassú folyamat, mert az élet most akadályokat gördít elénk. Mindenkinek megvan a maga dolga, amellyel foglalkozik, ám amikor időnk engedi, melózunk a projekten. Nagyon elégedettek vagyunk az eddig elkészült anyaggal.”

Megosztás