Június 5-én kezdi Európa-turnéját a Megadeth legénysége, és pár nappal később már nálunk zúznak egy hazai thrash nagyágyú, az Archaic vendégszereplése mellett. Latin-Amerikában 8-10 album dalaiból válogattak, de hogy mivel készülnek a kontinensünkre, az még titok. Dave Mustaine szerint folyamatosan szélesítik a repertoárt az új gitárossal.

Megadeth

Június 5-én, a Sweden Rockon kezdi Európa-turnéját a Megadeth legénysége. Május 20-án készült egy hosszabb interjú Dave Mustaine Megadeth-főnökkel, ebben számos érdekes dolgot említett. „Igazán jól vagyok, sőt mi több, ismét kiváló formában érzem magam, a hangom sem hátráltat a zenélésben úgy, mint a rákkezelés előtt. A teljes felépülés, regenerálódás után úgy érzem, hogy ismét nagyon egyben van a Megadeth zenekar” – mondta. Az egészségi állapota után az új tag érkezéséről is nyilatkozott: „Az új gitáros belépése csak tovább erősítette a bandát. Teemu Mantysaari váltotta Kiko Loureirót, és természetesen rengeteg különbség van kettejük között. Minden eddigi Megadeth-gitáros igazán egyedi játékstílussal bírt, de hogy találjak valakit, aki annyira szereti a metálzenét, mint én, az már rég nem sikerült… Teemu pontosan úgy játssza a Megadeth-dalokat, ahogy rögzítettük, ezt a többi gitáros nem tette meg. Kiko választotta ki Teemut, amiért nagyon hálás vagyok neki!”

 

 

Az áprilisi koncertek Dél Amerikában érdekes setlisteket hoztak, nem volt két egyforma este. Minimum 8, de volt olyan este, ahol 10 album dalait hallhatták a rajongók. Vajon mit hoznak az öreg kontinensre? Természetesen szóba került a maguk mögött hagyott és a hamarosan kezdődő turné is, amelynek június 9-én budapesti állomása is lesz a Barba Negrában: „Különleges napokat tölthettünk Latin-Amerikában. A rajongók elképesztően hangosak voltak, minden város egy kicsit más setlistet kapott, hatalmasat zenéltünk ezen a turnén! Reméljük, hogy mindenki hallhatta a kedvenc dalát és persze néhány ritkábban feltűnő nótát is. Lassan hazaindulunk és ilyenkor mindig nosztalgikus érzések kerítenek hatalmukba. Úgy érzem, mi négyen mostanra igazán jóbarátokká váltunk és együtt alkotjuk a Megadetht. Dirk egy fantasztikus dobos, és sokszor rácsodálkozom arra, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy vele zenélhetek. James igazi támasz számomra, hiszen nemcsak nagyszerű basszusgitáros, hanem magabiztos énekes is, aki az összes előadott dalt hangról hangra megtanulta, rá nyugodtan támaszkodhatok és a kritikát is elfogadom tőle. Nem tudok eleget mesélni Teemuról, de szerencsére nem is kell, hiszen aki már látott közös felvételt rólunk a színpadon, annak nem marad kétsége. Igazi őrült zseni, aki képes az összes korábbi gitáros betétjeit könnyedén lehozni, miközben teljes tisztelettel viszonyul elődjéhez is. Nap mint nap együtt játszunk, újabb és újabb dalokat veszünk át, és egyre szélesebbé tesszük azt a repertoárt, amiből válogathatunk nektek. Mire Európába érünk nyáron, még több dal kerül be a programba. Azt szeretném, ha az emberek esélyt adnának ennek a felállásnak, mert én 100%-ig elégedett vagyok minden tag teljesítményével. A valaha volt legjobb koncertjeink jönnek.”

A Concerto Music bemutatja: ‘Crush The World Tour ’24’
Megadeth, Archaic
Barba Negra, 2024. június. 9.
Jegyek még vásárolhatók 19 900 Ft-ért a Rock1-nél, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Megadeth

Megosztás