fbpx

Az Yngwie Malmsteen harmadik albumán feltűnt aranytorkú énekes 1998 és 2014 között három szóló- és négy zenekari albumot készített. „Ahogy Tony MacAlpine és Virgil Donati együtt dolgoztak, az a géniuszok kémiája volt, ehhez hozzáadva Vitalij Kuprijt, a mágia csodálatos keverékét alkottuk meg!” – mondta Boals ezekről az időkről.

Mark Boals

A Frontiers Music kétlemezes válogatást ad ki Mark Boals albumaiból ‘All The Best!’ címmel. Az első lemezen a saját nevén megjelent anyagokból szemezgetnek, a másodikon az élő fellépésekre szervezett, éppen egyik szólólemezéről elnevezett Ring Of Fire zenekar lemezeiből. Az október 9-én megjelenő kiadványon olyan zenészek közreműködnek, mint Doug Aldrich, Tony MacAlpine, Jeff Kollman, Neil Citron , Vitalij Kuprij, Vinny Appice, Virgil Donati, Erik Norlander, Chris Brooks vagy Steve Weingart.

Mark Boals azt mondta a készülő válogatásról: „Nagy örömmel és büszkén jelentem be a szólóanyagaim és a Ring Of Fire zenekarom albumai alapján készült kollekciót! Ezek között vannak az első szólólemezem dalai is, Doug Aldrich remek gitárjátékával, amelyet csak Japánban adtak ki és ma már nagyon nehezen fellelhető. A második szólóalbumomra, a ‘Ring Of Fire’-ra olyan csapat verbuválódott össze, amely túl jó volt ahhoz, hogy csak egy lemezen szerepeljen, és folytatni akartam velük a munkát, ezért átalakultunk Ring Of Fire zenekarrá, mellyel további négy stúdióalbumot ki is adtunk. Ahogy Tony Macalpine és Virgil Donati együtt dolgoztak, az a géniuszok kémiája volt, ehhez hozzáadva Vitalij Kuprijt, a mágia csodálatos keverékét alkottuk meg!”

Később így folytatta: „Az ‘Edge Of The World’ szólóalbumomon számos más nagyszerű zenésszel és gyermekkorom hősével, valamint a történelem legjobb hard rock dobosával, Vinny Appicevel is együtt dolgozhattam! Ahogy hallgatom azokat a nagyon magas hangokat, amiket kiénekeltem ott, és a dalonként lejátszott virtuóz hangok hihetetlen mennyiségét, néha magam is meglepődöm! Sok jó emlék visszatér, amikor ezeket a dalokat hallom… Bejártuk motoron Los Angeles környékét Tony MacAlpine-nal, és végül mindig a tengerparton kötöttünk ki, és söröztünk hajnalig. Snoop Dogg a szomszédos stúdióban dolgozott és hallgatta a zenénk, aztán azt mondta, menjünk, szívjunk egyet… és ez nem segített! (nevet) Vitalij Kuprij billentyűs részeit egy híres filmsztár barátjának Beverly Hills-i házában vettük fel, és ritka különleges whiskyket ittunk utána éjszakába forduló beszélgetéseink közepette.”

Mark Boals egy klasszikusan képzett énekes, aki komolyzenei koncerteken is fellépett tenor szólóénekesként, a rockbizniszben 1986-ban jelent meg, amikor Yngwie Malmsteen ‘Trilogy’ lemezére hívta meg énekesnek.

A zenekarának névadójául is szolgáló nótát itt meghallgathatod:

Az ‘All The Best!’ dallistája:

CD1 – Mark Boals

01. Jane
02. Broken Heart
03. I’m Sorry
04. My Turn
05. Find Our Way
06. Ring Of Fire
07. Death Row
08. Keeper Of The Flame
09. Alone
10. Battle Of The Titans
11. Betrayed
12. Lady Babylon
13. Between Two Mirrors
14. Through The Endless Night
15. Up To You
16. Garden Of Pain

CD2 – Ring Of Fire

01. Circle Of Time
02. The Oracle
03. Take Me Home
04. My Deja Vu
05. Blue Sky
06. Ghost Of America
07. Invisible Man
08. Lapse Of Reality
09. You Were There
10. Perfect World
11. Darkfall
12. Mother Russia
13. Land Of Frozen Tears
14. Our World

Mark Boals - All The Best

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás