Kétórás új műsorral és a tavasszal megjelenő új album dalaival tér vissza Budapestre április 7-én a Jethro Tull. Ian Anderson ezúttal is a Budapest Kongresszusi Központban lép fel zenekarával, jegyek már kaphatók.

Jethro Tull

A Jethro Tull elkészítette 23. nagylemezét, amely a nagy sikert aratott, idén januárjan megjelent ’The Zealot Gene’-t követi a sorban. Két évtized után ez volt az első új Jethro Tull-stúdióalbum, amit szakmai elismerés fogadott, és az Egyesült Királyság lemezeladási listáján is a 9. helyig jutott, ilyesmit az 1972-es album óta nem sikerült elérnie a zenekarnak. Nyugat-Európa számos országában és az Egyesült Államokban is toplistás lett az anyag, amely így kiemelkedő helyet foglal el a pályafutása során 50 millió lemezt eladott, összesen 32 különböző hivatalos stúdió- és koncertkiadványt készítő Jethro Tull diszkográfiájában.
Ian Anderson így mesélt az új anyaggal kapcsolatos munkáról: „A borítón nemrég végeztük el az utolsó simításokat, a felvételek és a keverés néhány hete fejeződött be. A gyártást jellemző átfutási idő miatt a megjelenés 2023 tavaszára várható, az addig hátralévő hetekben bemutatjuk majd a különböző verziókat, amelyekben a lemez megjelenik.”
Ian elmondása szerint hamarosan a dalok címe és a koncepció is nyilvánosságra kerül. Az első témákat és dalszövegeket Anderson januárban alkotta meg, az első demófelvételek februárban és márciusban jutottak el a többi zenekari taghoz, hasonlóan a ‘Zealot Gene’ felvételi időszakához. A stúdiózás nyáron indult, a hangmérnöki munkában pedig a Pineapple Thiefből ismert Bruce Soord működött közre.

 

 

A Jethro Tull a felvételek mellett 2022-ben is koncertezett, amit a karácsonyi időszakban Angliában zár le, tavasszal azonban tovább folytatódnak a fellépések: április 7-én Budapesten is fellép az együttes, méghozzá a már jól megszokott helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban. Ian Anderson mellett David Goodier basszusgitáros, John O’Hara billentyűs, Scott Hammond dobos és Joe Parrish-James gitáros lép fel. Bő kétórás, szünettel megszakított „best of”-programra számíthatunk, ízelítővel a friss lemezből.

A Livesound bemutatja:
2023. április 7., péntek 19 óra (kapunyitás)
Budapest Kongresszusi Központ
Jethro Tull koncert
Kizárólag ülőhelyre szóló jegyek kaphatók az Eventim hálózatában tíz különböző helyáron 12.900-22.900 Ft között, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Jethro Tull

Megosztás