Különleges újrakiadással ünnepli a debütáló lemez, a ’Shadow Of The Moon’ kiadásának kerek évfordulóját Ritchie Blackmore és Candice Night reneszánsz zenét művelő projektje, a Blackmore’s Night.

1997-ben indult útjára a mai napig sok vitát kiváltó Blackmore ’s Night, a formációnak az év június 2-án ki is jött az első albuma ’Shadow Of The Moon’ címmel, melyen Ian Anderson, a Jethro Tull vezére is közreműködött. Kicsit megkésve, március 7-én jelenteti meg újra az Edel/earMUSIC (a cég a Deep Purple kiadója is) az albumot a negyedszázados jubileum alkalmából, felújított hangzással.
Az anyag hazai forgalmazásban is kapható lesz CD+DVD, dupla vinyl LP + vinyl maxi, valamint dupla vinyl + vinyl maxi + DVD formátumban, valamint – egyelőre – csak a banda honlapjáról megrendelhető különleges csomagban is. Ez a már említett formátumokon túl tartalmazza a korabeli japán tourbook és turnéposzter másolatát, valamint egy 97-es turnépólót is. A teljes exkluzív választék megtekintehtő a Blackmore’s Night honlapján.

 

 

Ritchie Blackmore az elmúlt 25 évben néhány Rainbow-koncerttől eltekintve kizárólag ezt a jórészt akusztikus, reneszánszgyökerű muzsikát műveli. „Nehéz elhinni, hogy már 25 év eltelt, amióta havas téli éjszakákon, a kandalló tüzénél üldögélve megírtuk ezeket a dalokat. Sok minden megváltozott mostanáig, ám a zene varázsa most is ugyanaz. Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy mindezt megoszthattuk a világgal, és a felújított kiadás is bizonyítja, hogy a lemez kiállta az idő próbáját. Történelmi helyeken játszhattunk az elmúlt két és fél évtizedben, és most a ’Shadow Of The Moon’ egy csodás újrakiadásával veletek együtt ismét visszatértünk a kezdetekhez. Reméljük, élvezni fogjátok ezt az időutazást, mint ahogy mi is. Számunkra ezek a dalok időtlenek” – így hangzik a Blackmore-házaspár üzenete.

shadow-of-the-moon-25th

Megosztás