„Ez nem egy békés ellenállás, nem egy love parade-szerű tiltakozás” – mondja új daláról Leslie Mandoki, aki már levetette az ‘Utopia For Realists’ idealizmusát. A We Stay Loud talán a legkeményebb rockdal a 3 hét múlva megjelenő albumon, az ’A Memory Of Our Future’-ön.

Mandoki Soulmates

A Mandoki Soulmates, a rock és a fúziós muzsika nagyságaiból álló nemzetközi szupergroup új lemeze május 10-én érkezik ’A Memory Of Our Future’ címmel. Az új album dalait Leslie Mandoki München melletti Red Rock stúdiójában, tisztán analóg technikával vették fel.

 

 

A Soulmates az utóbbi években igyekezett világszerte társadalmi tudatosságot is kelteni az emberekben, beleértve előző két albumát, a ‘Living In The Gap’ és az ‘Utopia For Realists’ címűeket, melyek válogatott dalcsokra magyar dalszövegekkel is megjelent. „Lehet, hogy idealistán azt reméltük, hogy valóban létezik egy »utopia for realists«, egy láng, ami készen áll arra, hogy átadjuk egy új generációnak, egy modell és módszer egy jobb világ megteremtéséhez. Azonban most, egy globális járvány után és borzalmas háborúk közepette Európában és a Közel-Keleten, mindegyikünk, függetlenül a generációnktól, elveszettnek érzi magát a válságok labirintusában egy iránytű nélküli világban. Azonnal világossá vált számunkra, hogy ragaszkodnunk kell a józan észhez és az emberi, odafigyelő hangokhoz. Ezért is énekeljük még hangosabban, mint valaha, hogy »we stay loud«! Ez a dal tulajdonképpen a legaktuálisabb állásfoglalás, hogy merjünk úszni az árral szemben ebben a fekete nyakkendős »devil’s masquerade«-ben, ebben az ördögi maszkabálban. Ez nem egy békés ellenállás, nem egy love parade-szerű tiltakozás. Mi, a Soulmates tagjai mindig is próbáltunk olyan zenei kifejezésmódot találni, amivel reagálni tudunk a világ állására. Zeneileg talán ez a legkeményebb rockdal az albumon.”

Jóval a lemezbejelentése előtt debütált a Devil’s Encyclopedia, a 3 hete bemutatott The Big Quit refrénjének sorai között is társadalmunk radikális változásai tükröződnek vissza: „A nehéz idők kemény embereket nevelnek, a kemény, bátor emberek könnyebb, szebb időket teremtenek, a könnyed idők könnyelmű generációt nevelnek fel, és a hanyag, könnyelmű generáció nehéz időket teremt megint. Ebből az ördögi körből nem találjuk a kiutat.” Az új Soulmates-album, melyet az Inside Out Music ad ki, itthon azonban a Magneoton gondozásában kerül a lemezboltokba, már előjegyezhető CD-n és vinyllemezen.

Megosztás