A Metalville Records július 31-én adja ki a ‘The Reality Of Miracles’-t, a brit hard rock legenda Lionheart új albumát.

Lionheart

Lionheart zenekart 1980 végén alapította Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) gitáros, Steve Mann (Michael Schenker Fest) gitáros-billentyűs és Rocky Newton (ex-MSG) basszer. A felállást Clive Edwards (ex-UFO) dobos egészítette ki. A zenekar rendszeresen koncertezett, többek között teltházas bulikat adtak a londoni Marquee Clubban. 1981 és 1984 között további fellépések következtek, köztük az 1981. évi Reading fesztiválon, valamint a Def Leppard, a Whitesnake és a Saxon előzenekaraként.

 

 

Lionheart 1980

1984-ben a CBS Records szerződést írt alá a Lionhearttal. Már az új énekessel, Chad Brownnal vették fel a ‘Hot Tonight’ című debütalbumukat Los Angelesben. 1985-ben Phil Lanzon (Uriah Heep) csatlakozott új billentyűsként a zenekarhoz, Chad Brownt pedig Keith Murrell (Airrace és Mama’s Boys) váltotta. A zenekar menedzselési gondokkal küzdött, úgy érezték, hogy a lendület eltűnt és még 1985-ben feloszlottak.

Rocky ezt követően háttérénekesként szerepelt a Def Leppard ‘Pyromania’ és ‘Hysteria’ albumain, mielőtt csatlakozott a McAuley Schenker Grouphoz 1986-ban. Steve felállította első kereskedelmi stúdióját, majd szintén csatlakozott Rockyhoz a McAuley Schenker Groupban. Dennis 15 éven át volt a Praying Mantis gitárosa. Clive tovább zenélt Bernie Marsdennel és a UFO-val.

1999-ben a Lionheart kiadott egy dupla albumot régi demókkal, amely jól fogyott és ismét felkeltette az érdeklődést a banda iránt. 2016-ban a nottinghami Rockingham fesztivál szervezői meghívták a csapatot egy reunion show-ra. A négy alapító tag megragadta a lehetőséget, és az egykori Shy-frontembert, Lee Smallt hívták szólóénekesnek. A koncert fantasztikus fogadtatást kapott, és úgy döntöttek, hogy új albumot rögzítenek. A ‘Second Nature’ 2017-ben sikeresnek bizonyult. Ezt követte egy fellépés a Sweden Rock fesztiválon, mini co-headlining turnék Japánban a Praying Mantis társaságában, valamint egy brit turné az Airrace-szel együtt.

2018 decemberében csak egy karácsonyi kislemezt jelentettek meg Mary Did You Know címmel, de a zenészek már készítették a következő albumot. Noha 2019 nagyobb részét a tagok többi projektje foglalta le, holtidőben összejöttek a ‘The Reality Of Miracles’ felvételére. A 13 dalt Steve Mann hannoveri stúdiójában vették fel. Steve volt a producer, ő keverte és maszterelte is az albumot, melynek borítóját és dallistáját fedték fel egyelőre.

01. Salvation
02. Thine Is The Kingdom
03. High Plains Drifter
04. The Reality Of Miracles
05. Five Tribes
06. Behind The Wall
07. All I Want Is You
08. Widows
09. Kingdom Of The East
10. Outlaws Of The Western World
11. Overdrive
12. The First Man
13. Still It Rains On Planet Earth (Lacrimosa)

Lionheart - The Reality Of Miracles

Addig is, míg megérkezik az első klip az új albumhoz, hangolódjunk az előző lemez egyik dalával!

Megosztás