Greg Olliver készíti az új életrajzi filmet ’Lemmy’ címmel a Motörhead 2015-ben elhunyt legendás alakjáról. A rendező már a frontember életében is forgatott róla egy dokumentumfilmet.

Lemmy Kilmister

Greg Olliver, aki már a 2010-es dokumentumfilmnek is rendezője volt, a következőket fűzte a bejelentéshez: „Bármi, amit korábban Lemmyről hallottál, valószínűleg igaz. Ő nem egyszerűen a rock’n’roll életstílus kliséi szerint élt, Lemmy maga teremtette meg ezeket a kliséket. Piros Marlboro és Jack Daniel’s volt a reggelije és speed volt a vacsorája – és ezt szó szerint értsétek! De a rock’n’roll lét mögé rejtve végig ott volt egy bonyolult, ugyanakkor bátor férfi, aki nem félt azt tenni, amit tennie kell, és soha nem adta fel a zenélést, ami boldoggá tette.”

„2013 óta dolgozunk ezen az életrajzi filmen, alaposan körüljártuk a témát, hogy hű képet fessünk Lemmyről, a másik két Motörhead-tagról, Phil Campbellről és Mikkey Deeről, valamint mindazokról, akik fontos szerepet játszottak Lemmy életében. Egy olyan film készül, amire mindenki büszke lesz.” – folytatta a filmrendező.

A film születésénél a banda producere, Todd Singerman és Steffan Chirazi író is bábáskodtak, méghozzá executive produceri minőségben. Ők a következőket nyilatkozták: „Ennek a történetnek óriási kulturális jelentősége van. Ha a Lemmy halála óta eltelt időszak bármit is tanított nekünk, akkor az az, hogy soha senki nem élte meg olyan magasságokban a nagybetűs szabadságot, mint ő. Greg Olliver munkájában őszintén megbízunk, és már epekedve várjuk, hogy végre élvezhessük a rengeteg befektetett munka gyümölcsét.”

A filmben egészen a 60-as évektől kezdve követhetjük majd nyomon Lemmy életét, beleértve a Hawkwind-korszakot és a korai motörheades időket is.

A Motörhead menedzsmentje idén áprilisban segélyvideót készített a roadok munkájának elismeréséül.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás