December 4-én jelenik meg a világhírű gitáros első, teljes egészében szólóban elkészült anyaga, amelyről már a második önálló tételt tette közzé a kiadója.

Lee Ritenour

A smooth jazz/crossover/fusion stílusokban utazó Lee Ritenour eddig 43 albumot készített a saját neve alatt, illetve a Fourplay és az L. A. Workshop formációkkal, de a ’Dreamcatcher’ lesz az első olyan kiadványa, ami egy teljes egészében szólóban készített gitárlemez, ilyet ezidáig még sosem vállalt be. A lemezzel kapcsolatosan így mesélt: „Az emberek évek óta mondják nekem, hogy készítenem kellene egy szólólemezt, de én eddig csak zenekarban gondolkoztam, ahol másokkal együtt játszom, szóval ez még nem jött össze idáig. Viszont az idén elérkezettnek láttam az időt, és izgatottan jelentem be az új albumom, a ’Dreamcatcher’ érkezését, mely világszerte december 4-én jelenik meg. Még soha sem dolgoztam ilyen projekten, ez eddig hiányzott a zenei karrieremből, és a jelenlegi helyzet is inspirált az elkészítésére. Miután egész életemet a gitározásnak szenteltem, ez az album megerősít abban, hogy mennyire szeretek ezen a hangszeren játszani.”

A címadó dal után most a Charleston videója került fel a YouTube-ra, a Mascot Label Group webes boltjában pedig már előjegyezhető a CD vagy a narancsszínű LP lemez. „Ezt a szólógitárdallamot néhány évvel ezelőtt írtam, miután felléptem az Egyesült Államok déli részén, Charlestonban egy nagyon vegyes, lelkes közönség előtt – magyarázta Ritenour. – A dal azt reprezentálja, amit a legjobban szeretek az utazásban és a fellépésekben; érezni és megragadni egy városnak és kultúrájának lényegét. A Charleston című dalom a jazz, a country, a rhythm & blues elemeit tartalmazza, mindezek Dél-Karolinát testesítik meg a legmodernebben módon 2020-as verzióban. Remélem, élvezni fogjátok!”

Megosztás