A tavaly elhunyt egykori Uriah Heep-dobos halála előtt még befejezte debütáló és sajnos egyetlen szólóalbumát, melyet most a nagyközönség is megismerhet.

Lee Kerslake

Február 26-án jelent meg a néhai Uriah Heep-dobos, Lee Kerslake posztumusz-szólóalbuma ’Eleventeen’ címmel, melyről többször is beszélt a zenész halála előtt.

 

 

Nyolc dalt hallunk a lemezen, ebből hétnek társszerzője a dobos, és fűzött némi személyes gondolatot is hozzájuk. „A Take Nothing For Granted a feleségemről és más dolgokról szól  mondta némi maró gúnnyal.  A Where Do We Go From Here-t olyan lányok ihlették, akikkel sokat veszekedtem életem során, a You May Be By Yourself (But You’re Never Alone) pedig Bob Daisley és a lánya közti kapcsolatról szól, mely annak idején nagyon megérintett.” Mick Box, aki évtizedekig játszott együtt Kerslake-kel, ezt írta ajánlásában: „A Port And Brandy dal megmosolyogtatott, felrémlettek a hosszú évek, amiket együtt töltöttünk.” Carole King időtlen örökzöldjét a You’ve Got A Friendet a dobos azoknak küldi, akiket a pályafutása során ismert és szeretett meg. A lemez zárása egy instrumentális fantázia, a Mom, a cím önmagáért beszél.

Lee Kerslake az albumot még 2015-ben kezdte el Jake Libretto gitárossal, és négy évvel később be is fejezte. „Nos, kijelenthetem, kész az album és büszke vagyok rá. Hosszú ideig készült, mert hetente két napot tudtam vele foglalkozni és sokszor voltak üresjáratok, mert a kemoterápia akaratom ellenére távol tartott a munkától, de most végre elkészült” – nyilatkozta még 2019-ben. A Cherry Red Records a Celia Sienna című balladát osztotta meg a most megjelent lemezről.

A lemezen a következő műsor hallható:

01. Celia Sienna
02. Take Nothing For Granted
03. Where Do We Go From Here
04. You May Be By Yourself (But You’re Never Alone)
05. Port And A Brandy
06. You’ve Got A Friend
07. Home Is Where The Heart Is
08. Mom (Instrumental)

Lee Kerslake Eleventeen

Megosztás