Az ember néha hajlamos elfelejteni, milyen kacatokat suvasztott el a fészer aljába 49 éve. Akár egy Led Zeppelin-koncertfelvétel is előkerülhet a semmiből.

Led Zeppelin 1972

1972-ben, február 25-én a Led Zeppelin Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben adott koncertet. Az első sorokban ott állt egy pelyhedző állú 20 éves titán, Lloyd Godman, régi 8mm-es kamerájával a kezében.

 

 

A koncerten készített felvételek végül számos más kacat mellett végezték, amik átnézésére hősünk sosem tudott elég időt szakítani. Most, 49 évvel később Godman úgy döntött, digitalizáltatja a felvételeket: „Emlékeztem, hogy koncertfelvételek voltak a szalagon, de hogy pontosan melyik zenekarról van szó, az már homályos volt. Aztán visszakaptam a digitalizált verziót és egy Led Zeppelin-koncertfelvétel volt a kezemben.”

Bár az ötperces videó nem tartalmazott hangsávot, a nemzetközi rajongói összefogás ezen az akadályon is túllendítette a projektet, egy archív Led Zeppelin-felvételekkel foglalkozó amerikai rajongó több-kevesebb sikerrel szinkronizálta a képet a koncertről készült hanganyagokkal, így egészen felismerhető állapotba kerültek a videón elhangzó dalrészletek. A vágott anyag 5 percében hallhatunk töredékeket a Bron-Y-Aur Stomp, a Dazed And Confused, a Rock And Roll és a Whole Lotta Love dalokból.

Elevenedjen hát meg szemünk előtt a múlt!

Megosztás