Szólólemezt ad ki 2021 elején a Metal Church gitárosa. Kurdt Vanderhoof egy interjúban elárulta, hogy a ’Brainchild’ névre keresztelt albumra mindent ő játszott fel.

Kurdt Vanderhoof

A Metal Church gitárosa egy interjú során elárulta, hogy új szólólemeze 2021 elején jelenik meg ’Brainchild’ címmel. Kurdt Vanderhoof szerint a lemez készítése egy olyan kihívás volt, amelyet mindenképpen teljesíteni akart. Az album egyébként már két évvel ezelőtt elkészült, melyen hetvenes évekbeli gitárközpontú zenét hallhatunk. „A Montrose első lemeze a világ legjobb albumai közé tartozik, szóval úgy voltam vele, hogy kipróbálom, én is meg tudom-e csinálni. Mindent én játszottam fel, a dobokat és még az éneket is. Nem azért, mert azt gondoltam, hogy meg tudom csinálni, hanem azért, mert ki akartam próbálni. És igazából egész jól sikerült. Hallgatható, nem kell azonnal kikapcsolni. Zeneileg rendben van, az ének az, amit mindenképpen ki akartam próbálni. Éveket töltöttem el azzal, hogy az énekeseknek elmondtam, mit csináljanak, hogy például ez most alacsony volt, ez pedig magas, vagy csináljuk újra. Ezt csináltam, amikor producerként dolgoztam egy lemezen, szóval úgy voltam vele, hogy miért ne próbálnám meg egyedül. Jó móka volt.”

A Metal Church áprilisban jelentkezett új kiadvánnyal ’From The Vault’ címmel, mely túlmutatott egy szokványos válogatáslemeznél.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás