A koronavírus sok kárt okozott a világnak, ám a zenészekből kihozta a kreativitást. A Queensrÿche énekese is befejezte régóta dédelgetett szólólemezét.

Todd La Torre

A jelenlegi Queensrÿche-énekes, Todd La Torre – kihasználva a koronavírus okozta kényszerleállást – szólóalbumon munkálkodik, mely a Rat Pak Records gondozásában jelenhet meg 2020 végén. A hét elején erről maga az énekes írt szűkszavúan a közösségi oldalán: „A szólólemezem legutolsó keverését hallgatom a stúdióban és a hangzás valami fantasztikus!”

 

 

Todd még márciusban beszélt arról, hogy a koronavírus miatti kényszerleállást kihasználva néhány dalt szeretne még megírni a már meglévő dalokhoz, amelyeket első szólólemezére szánt. A munkálatokhoz régi barátját, Craig Blackwellt hívta segítségül. Arról is beszélt, hogy a Queensrÿche tagjai is kihasználják ezt az időt arra, hogy „új ötleteken dolgozzanak”.

Todd La Torre korábban egy 2017-es interjújában beszélt a szólólemez kiadásának terveiről. A lemezen megjelenő anyagról megjegyezte, hogy: „Zenei szempontból valószínűleg olyan lesz, mintha a Fight találkozna a Panterával és a Black Label Societyvel. Határozottan tele lesz déli ízekkel. Tudod, a Pantera tele volt groove-okkal, nem volt túl gyors, de tartalmazott thrash metal elemeket. Vokálisan pedig valószínűleg sokkal rekedtebb hangon énekelek, és lesz néhány erőteljes torokhang is rajta… A zene sokkal brutálisabb és thrashesebb, az ének viszont határozottan power metal jellegű lesz, de nagyon agresszív.”

Megosztás