A 2019-es ’The Nothing’ óta most jelentkezett először a Korn új zenével, ami meglepetésre egy új album első kislemezdala.

Napok óta rejtélyesen célozgató poénkodásokkal és „11:11” feliratú állóképes videókkal volt tele a Korn közösségi médiája, illetve Korn-logós óriásplakátok bukkantak fel világszerte, így sejthető volt, hogy történik ma valami.
Reggel 6-kor debütált a Start The Healing című dal és bejelentették, hogy február 4-én érkezik az új album ‘Requiem’ címmel. Az album sokféle fizikai formátumban és csomagban előrendelhető a streaming platformok lehetőségei mellett.
A dal sötét hangulatú szövegéből nem egyértelmű, hogy mentális betegségről vagy függőségről van szó, de mindkettőnek aktualitása van a basszer Fieldy ideiglenes visszavonulása miatt, hiába vallotta a könyvében, hogy a hit jó útra térítette.

 

 

Az idei év tele volt felfordulásokkal a Korn számára. Nyáron a Stainddel közös headliner turnéra indultak, majd később a Faith No More-t helyettesítették a System Of A Down stadionkoncertjein. A csapat több tagja – Jonathan Davis, Munky és Ray Luzier – is megbetegedett koronavírusfertőzés következtében, ami néhány halasztást okozott, miközben Munky és Luzier ideiglenes helyettesítésére is szükség volt különböző időpontokban. Néhány nappal Halloween előtt az a hír is felröppent, hogy Davis megkapta a „The Pet” nevű gonosztevő szerepét a ’The Devils’ Tree’ című készülő horrorfilmben, egyelőre nincs hivatalos megjelenési dátum a filmhez.

Az elhalaszott budapesti koncertet meg nem elfelejteni, az új időpont június 21!

’Requiem’ dallista:

1. Forgotten
2. Let the Dark Do the Rest
3. Start The Healing
4. Lost In the Grandeur
5. Disconnect
6. Hopeless And Beaten
7. Penance To Sorrow
8. My Confession
9. Worst Is On Its Way

Megosztás