A Cherry Red Records pedig ki is adja jövő márciusban a ‘My Book Of Answers’ című albumot.

Ken Hensley

Ken Hensley, a Uriah Heep volt énekese, dalszerzője és multiinstrumentalistája röviddel november 4-i halála előtt fejezte be új albumának, a ‘My Book Of Answers’-nek a munkálatait, a Cherry Red Records 2021. március 5-én jelenteti meg CD/DVD kombóban, valamint vinylen, és egy illusztrált szövegkönyvvel együtt is kapható lesz. A kiadónál már előrendelhető a lemez.

 

 

Hensley fél évszázadon keresztül fontos szerepet játszott a rockvilágban. Mint a Uriah Heep alapító tagja, Hensley tíz éven át volt billentyűs, gitáros, énekes és fő dalszerző a zenekarban. Később, szólókarrierje során világszerte vezető művészekkel dolgozott együtt, és inspirációként szolgált más tehetséges művészek számára.

A ‘My Book Of Answers’ egy véletlen találkozásnak köszönhető, amikor az alicantei repülőtéren egy Moszkvába tartó járaton 2018-ban Vlagyimir Emelin orosz üzletember (akinek hobbija a versírás) megszólította Kent. Vlagyimirnak nem volt ismeretsége a zeneiparban és soha nem készített lemezt, de egész életében nagy rockrajongó volt, különösen Ken Hensley rajongója. Hensley két éven át dolgozott az orosz rajongóval, ezalatt Emelin verseit egy albumnyi dallá változtatta, videók sorozatát készítette, koncertet adott a dalokból és egy illusztrált szövegkönyvet készített hozzájuk. Ebben láthatjuk minden egyes darab fejlődését, átalakulását orosz versből angol rockdallá. És mindezt egy világméretű járvány közepén csinálta meg.

Emelin javasolta, hogy csináljanak egy videóklipet is a lemezhez, és végül készítettek egy videót minden egyes számhoz, és egy koncertfelvételt is rögzítettek, ahol az összes dalt eljátszották – persze a kötelező közösségi távolságtartással forgattak Hensley spanyolországi otthonához közel. „Soha nem csináltam még ilyet, és legjobb tudomásom szerint más sem – mondta Hensley. – Megalkottam egy olyan szövegkönyvet, amely tartalmazza minden dal eredeti orosz szövegét, Vlagyimir szibériai barátjának fordítását és az én jegyzeteimet, ahogy a vers szavait dallá változtattam és létrehoztam a verzéket, bridge-eket és refréneket. A rajongók láthatják a módosításokat, amelyeket végeztem, és megérthetik, mit miért tettem, és végül ott lesz a végső szöveg, amelyik megjelenik az albumon. Alisia Vaselieva készített illusztrációt minden dalhoz, ő Vlagyimir barátja és egy csodálatos illusztrátor. Gyönyörű darab lesz! Öt oldalt szentelünk minden dalnak és az egész egy keményfedeles deluxe csomagban lesz. Igazi gyűjtői példány!”

A lemezen Ken újra gitározik, többek közt slide gitáron is, a klasszikus Hammond-játékát is viszonthallhatjuk, és persze ő is énekel.

A ‘My Book Of Answers’ dallistája:

01. Lost (My Guardian)
02. Right Here, Right Now
03. The Cold Sacrifice
04. The Silent Scream
05. Cover Girl
06. Light The Fire (In My Heart)
07. Stand (Chase The Beast Away)
08. The Darkest Hour
09. Suddenly
10. The Darkest Hour (Alternative Version) (bónuszdal)

Ken Hensley - My Book Of Answers

Megosztás