Friss nagylemez és tribute album is készült a jubileum alkalmából, előbbinek még csak a címét tudjuk (‘Világvégre’), utóbbinak azonban már a dalaiba is belehallgathatunk.

Kalapács

Rengeteg új információ érkezett a zenekar 20. születésnapi évében megjelenő két friss Kalapács-kiadványról. A ’Világvégre’ című új nagylemez és a 30 zenekar összefogásával készült ’Kikalapált dalok’ című Kalapács tribute-album novemberben jelenik meg. A dupla feldolgozáslemezen szereplő dalokat a megjelenésig minden hétköznap a Rocker Rádióban hallhatod először.

 

 

A sort már tegnap elkezdték két zenekarral, a Down For Whatever és a Phoenix Rt. által készített feldolgozásokat ismerheted meg kezdetnek. A budapesti modern metál banda a ‘Keresztes háború’-ról Az én keresztem című dalt formálta át, a felvidéki rock and roll csapat a ‘Totem’-lemezes Nincs bajt követte el.

A részletekről a Kalapács zenekar tett ki közleményt Facebook-oldalán: „2020 minden nehézség ellenére a Kalapács zenekar nagyon fontos, jubileumi éve, és nagyon izgalmas meglepetésekkel készülünk Nektek a 20. zenekari szülinapunkra! November elején egyszerre két Kalapács-kiadvány is napvilágot lát: ’Világvégre’ címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács-dallal, a tervek szerint CD-n, MK-n és LP-n is, illetve ’Kikalapált dalok’ címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozásalbum, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács-dalt az elmúlt 20 év lemezeiről. Barátok, pályatársak, klasszikus bandák és feltörekvő, izgalmas új csapatok – természetesen a rock / metál mezőny legjobbjai, de lesz pár nagyon érdekes „kakukktojás” is. (Ennek a borítóját láthatjátok most – ha valakinek ismerős, az cseppet sem a véletlen műve.) Ez a tribute-lemez elsősorban a legfanatikusabb Kalapács-barátok számára, előjegyzésben lesz elérhető az új albummal együtt, de az összes átdolgozást holnaptól egészen a megjelenésig folyamatosan megmutatjuk Nektek – egy kicsit szokatlan formában.”

Kalapács

Megosztás