Holnap nem mindennapi eseményre kerül sor a Barba Negrában, a Kalapács zenekar a huszadik, az Omen pedig a harmincadik születésnapját fogja közösen megünnepelni, ráadásul a koncert napján két különleges kiadvány is megjelenik.

Omen

Mindkét zenekar teljes hosszúságú műsorral készül, az Omennel Kalapács József és Koroknai Árpád is fellép. Az estéhez a hangulatot a Monument alapozza meg, utánuk pedig az Alcohol lép színpadra.
Az Omen a 30 évet egy kétlemezes válogatásalbummal ünnepli, amelyen a 2019-ben Koroknai Árpádot váltó Molnár Péter “Stula” (Stula Rock, ex-Mobilmánia) énekelt újra 20 klasszikust, mindemellett hallható rajta a tavaly megjelent A család című dal, valamint a Fagyott világ új verziója is, amelyeken mindhárom Omen-énekes (Stula, Kori és Kalapács József) hangja hallható. A dupla anyagon Stula éneke mellett egy alapos stúdiós ráncfelvarrás is segített abban, hogy a lehető legjobban szólaljanak meg a jól ismert Omen-dalok, a stúdiómunkálatok a Denevér Stúdióban zajlottak Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla kezei alatt.
További részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Kalapács József szintén egy dupla lemezzel jelentkezik, ’Szelíd metálosok’ címmel, ami nem egy szimpla válogatásalbum, hanem 37 metálballadát tartalmaz az énekes teljes életművéből. A kiadványon hallhatók a Pokolgép, az Omen, a Hard, a Kard, az Akusztika és persze a Kalapács zenekar dalai eredeti vagy átdolgozott verziókban, illetve két vendégszereplés mellett hat teljesen újravett régi Omen és Pokolgép klasszikus, illetve egy teljesen új Kalapács-dal, a címadó Szelíd metálosok is helyet kaptak a lemezen. A Balkan Fanatik-féle Kósza vér és az Omen Fagyott világ felvételéből új verzió készült, utóbbi Nagyfi Laciék ‘Best Of Omen – 30 év’ válogatásán is szerepel.
A dupla jubileum mellett a Kalapács zenekarnak van még egy oka az ünneplésre: legutóbbi albumuk, a tavaly év végén megjelent ’Világvégre’ nemrég elérte az aranylemez státuszt.

 

Megosztás