Megjelent a svéd progger csapat új nagylemeze, az alkalomból közzétettek egy videót, amely az album egyik instrumentális tételéhez készült.

Kaipa

Hans Lundin és zenekara hat szerzeményen keresztül visz el minket az évszakokkal változó svéd vadonba, a dalokhoz ihletet Lundin a kerékpártúráiból merített. Az alapító-billentyűs így mesélt a lemez hátteréről: „A régi szólóalbumaim áttekintése inspirálta az ’Urskog’ dalainak komponálását, a régi szerzemények meghallgatása hozta az újakat, volt néhány olyan eset is, amikor egy régi dalból vettem egy szép akkordszerkezetet vagy dallamfoszlányt, és valami teljesen újat alkottam belőle, de átvettem néhány hangmintát, amelyek az új albumon is hallhatóak.”
Ezen a lemezen is a a sok éve változatlan felállás zenél az alapító Lundin mellett, de Darby Todd (Devin Townsend, The Darkness) is hallható a friss anyagon. Az album felvezetésében az Urskog után a Wilderness Excursion következett, ami a fúziós műfaj felé nyit.
A streaming platformokon a teljes albumot végig lehet már hallgatni, a kiadó webshopjában pedig digipak CD, gatefold borítós fekete és zöld színű 2 LP + CD formátumban lehet megvásárolni az újdonságot.

 

 

Megosztás