Kétértelmű a Junkies tempósra vett új dala, amihez animációs kisfilmet készítettek. Aki el szeretné csípni a banda különleges koncertjét Ganxsta Zolee-ékkal, annak ma este a Barba Negrába kell ellátogatnia. 

Szekeres András énekes így mesélt a dalról: „Ez a szám leginkább Attila [Barbaró Attila gitáros] szerzeménye, de mi többiek is formáltunk rajta minimálisan. A Junkies pártpolitikai szinten sosem nyilvánult meg az elmúlt 28 évben – és nem is tervezzük –, de aktuális dolgokról (is) énekelünk, ahogy eddig is… Nem kell messzire menni, például amikor a pandémia alatt felerősödtek olyan hangok, hogy miért nem megyünk el kapálni, akkor jelentkeztünk az El lehet menni dolgozni című dallal. Vagy ott volt ezelőtt a Mindenkit utálok számunk. Elég nekünk egy helyzet, egy igazságtalanság – nevezhetjük szikrának –, ami elindít minket. Ennek a mostani nótának nem is lehetne aktuálisabb a szövege. Kicsit ironikus, kicsit gunyoros, mondhatni ez a mi fricskánk. Csak nevetni tudunk rajta…kínunkban.”

 

 

A Junkies ma este a Barba Negrában játszik a ’…Telepi gyerekek…’ címmel meghirdetett nagykoncerten a Ganxsta Zolee és a Kartel, társaságában, és az előzetes híradások szerint egy speciális show-val készül mindkét formáció, vendégzenekar a Jolly Jackers.
Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán, elővételes jegyek a Rock1 rendszerében.

Junkies

 

Megosztás