Neal Schon gitáros mégsem hitegette a rajongókat a formálódó albummal kapcsolatban, megérkezett az első kislemezdal a 2011-es ’Eclipse’ óta.

Ez egyben a Journey új felállásának debütálása is, amelyben a megmaradt magot jelentő Neal Schon, Jonathan Cain és Arnel Pineda mellett Narada Michael Walden dobol, Randy Jackson basszusgitározik, Jason Derlatka pedig billentyűs hangszereken játszik és vokálozik. A The Way We Used To Be című dalhoz animációs film készült, amelynek aranyos történetét a pandémia ihlette.

 

 

„Ez a dal a sok ötlet egyikéből született, amiket a hosszú leállás alatt írtam – mondta Schon egy nyilatkozatban. – Kihasználtam a sok szabadidőt, meg a rajongókkal történő kapcsolattartást is fontosnak gondoltam, így elkezdtem szinte napi rendszerességgel mindenféléket posztolni a közösségi oldalaimon. A The Way We Used To Be című számnál egy billentyűs loop, plusz ritmus alapra játszottam egy kis bluesy gitártémát, amit elküldtem Jonathannak. Ő nagyon gyorsan visszaküldte demó vokállal és szöveggel, én pedig mosolyogva mondtam magamnak: »még mindig működik a dolog«! Úgy éreztem, hogy Jonathan eltalálta a szöveget és a dallamot a kísérteties refrénnel »got to get back to the way we used to be« [kb. vissza kell térni a régi dolgainkhoz]. Szóval ez volt a teljes újrakezdés a Journey számára és még sok ilyen eset következett, amikor mindannyian közösen dolgoztunk a dalokon, most már több mint 26 van, de 10-12 marad meg a lemezre. Nagyon izgatottak vagyunk az új zenei irányok miatt és alig várjuk, hogy élőben is bemutathassuk.”
Az év elején Schon beszélt arról, hogy milyen nehéz volt az új Journey albumon dolgozni, miközben a zenekar szétszóródott a bezárt világban. Narada és én megállás nélkül dolgoztunk, Jonathan is hol a floridai, hol a nashville-i házából, Arnel pedig Manilából. Randy Jackson főleg Los Angelesből kapcsolódott be, egy fenomenális zoom session jött létre, mert úgy hangzott, mintha mindannyian egy szobában játszanánk.”

Az egyelőre cím nélküli új albumnak még a megjelenési dátuma sincs meg, de Schon szerint az év vége előtt kijönnek vele.

Megosztás