Az egy éve tartó jogi procedúrát lezárva megegyezett egymással a bandából kirúgott Steve Smith dobos és Ross Valory basszusgitáros, valamint az őket beperelő Neal Schon gitáros és Jonathan Cain billentyűs.

Schon és Cain tavaly márciusban perelte be Smitht és Valoryt – akik megszakításokkal ugyan, de meghatározó tagjai voltak a zenekarnak – azért, mert keresetük szerint rosszhiszeműen kísérelték meg átvenni az irányítást a Journey brand névhasználati joga fölött. 10 millió dolláros kártérítést követelve állították, hogy Smith és Valory a részvényesek és az igazgatóság félrevezetésével próbálták kiszorítani a Nightmare Productions vezetéséből őket azzal a téves feltételezéssel, hogy ez a vállalat birtokolja a névhasználati jogokat. Ez amúgy a Journey produkciós cége, amely a zenekar hanghordozóinak gyártását és fellépéseinek szervezését viszi. Az alperesek ellenkeresetet nyújtottak be ennek vitatására és cáfolására.

 

 

A Journey menedzsmentcége a következő nyilatkozatot adta ki csütörtökön: „Megelégedésünkre szolgál, hogy az eljárás érintettjei tisztázták nézeteltéréseiket és peren kívüli egyezségre jutottak. Neal Schon és Jonathan Cain méltányolja Ross Valory és Steve Smith szerepét a Journey zenei örökségének megalkotásában, Ross Valory és Steve Smith pedig a legjobbakat kívánják egykori zenésztársaiknak és sok sikert a jövőre nézve. A Journey alig várja, hogy újra színpadra léphessen és új dalokat írjon lelkes rajongóinak.”

Valory és Smith helyére Randy Jackson és Narada Michael Walden érkezett a zenekarba, továbbá csatlakozott billentyűsként Jason Derlatka. Az új felállás eddig egyetlen ismert „fellépése” a UNICEF ’Won’t Stop’ című jótékonysági kezdeményezése alkalmából történt az online térben, tavaly májusban.

Megosztás