Neal Schon, a banda gitárosa júniusban még csak egy formálódó albumról beszélt, most már egyenesen „elképesztően megszólalónak” nevezte az új dalokat.

Journey 2020

A Journey utoljára 2011-ben adott ki lemezt, az ’Eclipse’ címet viselő LP a Billboard 200-as lista 13. helyén startolt el. Az azóta eltelt idő alatt Schon többször is hangot adott annak, hogy pénzügyi szempontból nem látja reálisnak egy új album kiadását, de ezek szerint mégis van olyan üzleti modell, amelyben működhet a dolog, mert 2021 elején érkezik az új Journey-stúdióanyag!

 

 

A közismert amerikai médiaszemélyiségnek, EddieTrunknak elárult Neal néhány részletet az új album készüléséről. „Eléggé érdekes helyzetet szült, hogy a járvány miatt nem lehetünk egy légtérben, de van 13 izgalmas dalunk, amelynek Arnel [Pineda – énekes] a feléneklésénél tart, nagyon fel vagyunk pörögve, és szerintem jövő év elején ki is tudunk jönni a lemezzel. Az új menedzsmentünkkel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, azért választottuk őket, mert már bizonyítottak az évek során. Arról volt szó, hogy a megjelenés előtt jóval bedobunk egy kislemezt, de átgondoltuk, és több kislemez is lesz a premier kapcsán, aztán – ha minden újra úgy működik, mint régen – 2021 végén turnézhatunk újra.”

„Tényleg nagyon be vagyunk indulva, legyen szó Jonathanról [Cain – billentyűs], aki a saját stúdiójából küldi az anyagát, amire rá tudunk játszani, vagy Naradáról [Michael Walden – dobos], akivel élőben szoktuk együtt tolni, na, ez nagyon bejött, csak a dob és a gitár. Amivel elkészülünk, azt elküldjük Randynek [Jackson – basszer] és Jonathannak, a végén következik Arnel, így áll össze a kép. Ahhoz képest, hogy egy virtuális folyamatban alkotunk, elképesztően szól az anyag. Szanaszét vagyunk a térképen, és ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni, mindenkinek úgy kellett bekapcsolódnia, mintha a karantén nem is létezne. Persze a megjelenés előtt tervezünk rendes próbákat, meg majd egy koncertet is, amolyan jammelős dologra gondolok. Lesz elég időnk, hogy ezekből egy dokumentumanyagot is összehozzunk az album extráihoz. tizenhárom dal van félkész állapotban, majd meglátjuk, ha teljesen elkészülnek, hogy mennyit hagyunk meg belőle a lemezre. Szerintem hét-nyolc marad, aztán majd írunk újabbakat, ha hiányérzetünk van, de ezzel még ráérünk. Mindenképpen olyan változatos albumot akarok, mint amilyen az ’Escape’ volt, de visszakanyarodunk olyan súlyosabb, R&B-rockos dolgokhoz is, mint amilyen a Seperate Ways volt a maga vibrálásával. Randyvel és Naradával nagyon erős a ritmusszekciónk, nekik nagy szerep jut ebben.”

Arra a kérdésre, hogy igazából kinek a nevéhez fűződik leginkább az album készítése, így válaszolt: „Mindenki beleteszi a maga részét, ott van példának Arnel és Narada, akik nagyon jól tudnak együttműködni abban, hogy az ének a helyére kerüljön. Arnel amúgy is komoly tapasztalatokat szerzett ebben az évek során, meg könnyű is dolgozni vele, mindig lelkes, hajtja a dolgokat, tele van energiával, igazi Isten áldása. Szóval Naradával remekül ment a kooperáció. Visszatérve a kérdésre, egyenlő arányban oszlanak meg a feladatok.”

A Journey jelenlegi felállása az UNICEF májusi virtuális rendezvényén debütált hivatalosan a Don’t Stop Believin’ karanténvideójával.

Megosztás