Roger Glover és Bruce Dickinson közreműködésével Győrben, az Egyetemi Csarnokban csendül fel Jon Lord halhatatlan műve, a ’Concerto For Group And Orchestra’.

Concerto Győr

2021. november 5-én a győri Egyetemi Csarnokban világsztárokkal adják elő a néhai Jon Lord ’Concerto For Group And Orchestra’ című szimfonikus rock művét, melyet még a Deep Purple játszott lemezre 1969. szeptember 24-én. Lord a Purple-ből való 2001-es kiválása után számtalan alkalommal mutatta be nagyzenekari szólókoncertjein egészen haláláig, sőt 2012-ben lemezen is megjelent a mű stúdióverziója.

 

 

Hazánkban nem egyszer adta elő a néhai maestro, több mint egy évtized után most ismét hallhatjuk legendás muzsikusok előadásában: az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson énekel,a Deep Purple-ből Roger Glover basszusgitározik, Kaitner Z. Doka gitározik és Bernard Welz dobol, mindketten játszottak Jon Lorddal és Don Airey-vel is. A Győri Szimfonikusok biztosítják a klasszikus zenei oldalt, Paul Mann vezényli őket, aki 1999-ben is dirigálta a szimfonikusokat, amikor a Purple harminc év után újra elkezdte játszani a művet. A billentyűs személyére hamarosan fény derül, a koncerten más jól ismert Purple-dalok is felcsendülnek.

A jegyárusításról hamarosan informáljuk az érdeklődőket.

Megosztás