A Beatles feloszlása utáni első John Lennon-szólóalbumot április 16-án felújított hangzással, négy különböző verzióban adják ki újra.

Bár tavaly volt a lemez megjelenésének ötvenedik évfordulója, a ’John Lennon /Plastic Ono Band’ album jubileumi kiadását erre az évre halasztották. Az egylemezes változat mellett dupla CD, dupla vinyl és 6 CD + 2 Blu-ray „super deluxe” csomagok közül lehet választani, az utóbbi 6 + 11 órányi újrakevert hanganyagot tartalmaz 192/24 sztereó, 5.1 surround és Dolby Atmos hangzással, valamint jár hozzá egy 132 oldalas könyv ritka fényképfelvételekkel, komoly jegyzetanyaggal. A lemez restaurálása egyúttal megemlékezik John Lennon születésének nyolcvanadik és tragikus halálának negyvenedik évfordulójáról is.

 

 

„A Dr. Arthur Janov pszichológusprofesszorral folytatott ősterápia hatására John a Plastic Ono Banddel karöltve a legszemélyesebb albumát készítette el, amelyben szembeszállt a démonaival, a hamis bálványaival, bizonyította szerelmét Yoko iránt és leszámolt az álmaival” – Így összegezték az album fő üzenetét.

Az újrakiadás joga teljesen Yoko Onót illeti, aki ezúttal is együtt dolgozott azzal a csapattal, akik az ’Imagine’ 2018-as újrakiadásán is munkálkodtak, vagyis a Grammy-díjas Paul Hicks, valamint Rob Stevens és Sam Gannon hangmérnökök neve olvasható ismét a borítón. Teljes egészében feltárják a lemez munkálatait, a „super deluxe” csomagban a 102 újrakevert felvétel között 87 olyat is hallunk, amely még soha nem jelent meg, pluszban Lennon három jól ismert sikerének [Give Peace A Chance, Cold Turkey és Instant Karma! (We All Shine On)] eredeti verziója is hallható lesz közvetlenül a Beatles utáni időkből.

A felvételeken közreműködő zenészek:

John Lennon – ének, gitár, billentyűsök
George Harrison – gitár, zongora, vokál
Ringo Starr – dobok
Alan White – dobok, zongora, vokál
Klaus Voorman – basszusgitár, billentyűsök, vokál
Phil Spector – zongora
Billy Preston – billentyűsök
Mal Evans – ütősök, hangeffektek, vokál
Yoko Ono – vokál, hangeffektek

john lennon plastic ono band 50th anniversary

Megosztás