Korábban nem látott felvételekkel fűszerezve Blu-rayen is megjelenik a The Jimi Hendrix Experience ‘Rainbow Bridge’ című dokumentumfilmje, ráadásul a ’Live In Maui’ koncertfelvétellel együtt. Az anyagról a Voodoo Child már meg is tekinthető.

Jimi Hendrix

A Legacy Records gondozásában jelenik meg a ’Music, Money, Madness…Jimi Hendrix In Maui’ című Blu-ray kiadvány november 20-án, amely a The Jimi Hendrix Experience 1970-ben, Maui szigetén forgatott ‘Rainbow Bridge’ című filmjének készítéséről szóló dokumentumfilm mellett a ’Live In Maui’ című duplalemezes koncertfelvételt is tartalmazza.

A dokumentumfilm a zenekar Maui szigetén történő tartózkodását dolgozza fel, ami egy igen szövevényes sztori. Minden azzal kezdődött, hogy a The Jimi Hendrix Experience menedzsere a Warner Bros kiadóval történt tárgyalás során ötszázezer dollár elnyert támogatással a zsebében – amit Hendrix új stúdiójának befejezéshez kaptak – meggyőzte a kiadó fejeseit, hogy a fenti összeg mellett fizessék a ‘Rainbow Bridge’ című mozi költségeit is, amit Mauin terveztek leforgatni. A támogatásért cserébe a Warner a készülő mozi zenei anyagának jogaihoz hozzájutott, ami több, akkor még teljesen friss Hendrix-dal jogainak a birtoklását is jelentette. Ami viszont ezután következett, az maga volt a totális káosz. A sorozatos elhibázott döntéseknek köszönhetően a pénz nagy része elúszott és úgy tűnt, ezzel együtt a film is eltűnik a süllyesztőben.

A dokumentumfilm eddig nem látott felvételekkel fűszerezve taglalja a történteket, amihez a szigeten adott két koncert 16mm-es filmre felvett anyagát is felhasználták, ezt pedig sztereóban és 5.1-es hangzásban is élvezhetjük majd. Ízelítőül máris kaptunk egy trailert és a Voodoo Child élő felvételét.

A ’Music, Money, Madness…Jimi Hendrix In Maui’ dallistája:

Az első koncert

01. Chuck Wein Introduction
02. Hey Baby (New Rising Sun)
03. In From The Storm
04. Foxey Lady
05. Hear My Train A-Comin’
06. Voodoo Child (Slight Return)
07. Fire
08. Purple Haze
09. Spanish Castle Magic
10. Lover Man
11. Message To Love

A második koncert

01. Dolly Dagger
02. Villanova Junction
03. Ezy Rider
04. Red House
05. Freedom
06. Jam Back at the House
07. Straight Ahead
08. Hey Baby (New Rising Sun) / Midnight Lightning
09. Stone Free

Jimi Hendrix


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás