Nagyon hosszú kihagyás után jelenik meg a Jethro Tull következő stúdióalbuma, emellett még egy csemegével is előáll Ian Anderson.

Ian Anderson

Bár 2003-ban készült egy Jethro Tull-lemez karácsonyi dalokkal, saját szerzemények utoljára 1999-ben jelentek meg a ’J-Tull Dot Com’ albumon. Az új lemez címe ’The Zealot Gene’ lesz, egyelőre annyit tudunk róla, hogy már 2017-ben elkezdődtek a munkálatai, a felvételek kétharmadával elkészült a banda, ám a pontos megjelenési dátum nem ismert.

 

 

Az viszont biztos, hogy júniusban ’Silent Singing’ címmel megjelenik egy könyv, benne a zenekar összes dalának szövege, sok fotóval karöltve. A könyvön a járvány alatt kezdett dolgozni Ian Anderson, aki úgy ítélte meg, itt az ideje az összes dalszöveget egy kötetbe összeszedni. „A fotókat egyes dalokhoz illusztrációnak használtam, az előszót pedig Gerald Bostock írta.” – kommentálta Anderson a könyv publikálását, utalva a ’Thick As A Brick’ album kitalált karakterére, majd még hozzátette: Ha időben megrendeled, három forma közül választhatsz és a nevedet is belenyomják a kötetbe.”

Az új album üzenetét így foglalta össze a veterán rocker, elég félreérthetetlenül utalva valakire: „Az album a körülöttünk levő zavarról, felfordulásról szól, ami kiakasztó. Nem vagyok egy twitterező típus, de tudjuk, ki az elmúlt évek fő twitterezője, akinek ez hozta a sikert és a végső bukást. A rá jellemző fanatizmussal akarta ráerőltetni az emberekre megosztó és sarkos nézeteit.”

Ian Anderon - Silent Singing

Megosztás