Öt év után jelentkezik új nagylemezzel a Jack, a ’Lobotómia’ című anyag pontos megjelenési dátuma még nem ismert. Nyilvánosságra került viszont az augusztusi fehérvári koncertjük videója.

Jack

A grindcore/punk szcéna legjelentősebb hazai képviselőjének, a Vatai Levente vezette Jacknek év végén jelenik meg új nagylemeze ’Lobotómia’ címmel. A tizenhat számot tartalmazó hanganyag rögzítésére a Voice Beat stúdióban kerül sor, a keverést és maszterelést Dexter végzi a SuperSize Recording stúdióban. A CD-kiadás a hazai Metal Ör Die Records kiadó jóvoltából valósul meg, hagyományos fekete lemezen jövő év tavaszán fog megjelenni, ennek amerikai terjesztéséért és megjelenéséért a Wise Grinds Records felel, az európai vinylkiadás ügyében még folynak az egyeztetések a kiadókkal.

 

 

„A legutóbbi nagylemez 2016-ban jött ki ’Neurózis’ címmel, mellyel elég komoly elismerést sikerült kivívnunk. Ez a lemez lesz az első, melyet a már lassan két éve beszállt »új« gitárossal, Lázár Gáborral rögzített a csapat. Egy nagyon masszív hangzású anyag várható, zeneileg továbbra is amolyan crossover grindcore lesz, melyben a punkzene nyersesége és a grindcore extrémitása keveredik a markáns társadalomkritikus mondanivalóval” – mondta Vatai Levente az új albumról.

Jack - Lobotómia

A napokban tették nyilvánossá a két kézi videókamerával felvett, székesfehérvári Hell Vill fesztiválon megtartott koncertjüket.

Rajongói összefogás eredményeként, megjelenésének huszadik évfordulójára jubileumi vinyl kiadást kap a kultikus 2002-es ’Téged akarnak’ című második nagylemezük, mely underground körökben is elismerést váltott ki, itt állt össze a Jackre ma is jellemző hangzásvilág, melyben a punk, a grindcore, a crust és a death metal alkot elegyet. A lemez Vatai Levente e-mail címén előrendelhető.

Megosztás