November 28-án ismét Budapestre érkezik a hard rock szcéna egyik úttörő zenekara, a Nazareth. Az együttes klasszikus dalai mellett új nagylemezükből is ízelítőt kapunk az A38 Hajón, az estét a Lord Bishop Rocks vezeti fel.

Nazareth

A Nazareth a hard rock zenekarok első generációjához tartozik a Led Zeppelinnel, a Uriah Heeppel és a Deep Purple-lel együtt. 1968-ban, azaz 54 éve alakult, az 1990-ig együtt maradó négy alapító tagból ma már csak a 76 éves basszusgitáros, Pete Agnew aktív tagja az együttesnek. Darrel Sweet egykori dobos 1999-ben hunyt el, Manny Charlton gitáros és Dan McCafferty énekes pedig 2022-ben hagyta itt ezt a világot. Az énekes 2015 óta Carl Sentance, aki a Persian Risk nevű saját zenekarának szüneteltetése után Geezer Butler mellett énekelt, majd a Krokusban és Don Airey bandájában is szerepelt, de szólóban is aktív. A dobos posztot Pete fia, Lee Agnew tölti be 1999-től, gitáron pedig Jimmy Murrison játszik, aki 1994 óta, azaz 28 éve van a csapatban, ezzel a Nazareth leghosszabb ideje szolgáló gitárosa az eddigi négy közül.
A Nazareth anno a skóciai pubok, klubok és szórakozóhelyek világából indult, és a világ legsikeresebb rockzenekarai közé emelkedett, számos slágerrel a katalógusukban, több mint 30 millió lemezt eladva. Legismertebb dalaik között van a Dream On, a This Flight Tonight, a Hair Of The Dog és természetesen a Love Hurts. A Nazareth pályafutásában mindig fontosak voltak az élő fellépések, amit már több mint 50 éve gyakorolnak, és nem is szeretnék abbahagyni. A járvány miatti kényszerű szünetet 25. nagylemezük, a ’Surviving The Law’ felvételére használták fel, amit idén áprilisban adtak ki, az albumot nyitó Strange Days klipjét itt láthatjuk.

 

 

2022-ben a zenekar aktuális felállása ismét turnéra indul, ahol néhány új dal mellett előadják az életmű minden ismert és népszerű slágerét. A november 28-ai koncerten a Nazareth előtt a Lord Bishop Rocks lép fel az A38 Hajón.

A Livesound bemutatja: “Surviving The Law Tour 2022”
2022. november 28., hétfő 19 óra
Budapest, A38 Hajó
Nazareth, Lord Bishop Rocks koncertek
Jegyek elővételben kaphatók az A38 Hajó, a Ticketportal, az Eventim és a TIXA honlapján:
▲8500 Ft – november 27-ig
▲8900 Ft – a koncert napján
További információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás