A modern underground metal három remek képviselője érkezik május 8-án az Analog Music Hallba. Az Imminence pár év alatt épített fel látványos világot komplex, modern metál zenéje köré. A turnéhoz csatlakozik egy francia metalcore zenekar, a Novelists, valamint a svéd alternatív rock / dark pop trió, a Port Noir.

Imminence

’Heaven In Hiding’ címen adta ki tavaly év végén negyedik stúdiólemezét az Imminence. A 2009-ben alakult svéd zenekarban Eddie Berg énekes egyben hegedűn is játszik, Harald Barrett és Alex Arnoldsson gitározik, Christian Höijer basszusgitározik és Peter Hanström dobol. A csapat tavalyi klipjében mindannyian felbukkannak.

 

 

Az albumot Henrik Udd producer közreműködésével rögzítették Svédországban; ő többek között az Architects, a Bring Me The Horizon és az At The Gates mellett dolgozott korábban. A csapat spontán hozzáállással és ösztönös kreativitással egy olyan albumot rakott össze, amelyen minden dal saját karakterrel rendelkezik és önálló történetet mesél el, miközben egy nagyobb koncepció részei. A lemez kétségtelenül olyan művészi profilt vetít elénk, ami alapján átértékeljük mindazt, amit a modern metál zenékről elképzeltünk, az Imminence jó úton jár, hogy a műfajt meghatározó, formáló zenekarok egyikévé váljon. Legújabb, csendesebb hangvételű klipjük a Tentación.

Minden egyes új albummal szétszedjük és földbe döngöljük az előzőt. Felépítettünk egy képet arról, hogy kik vagyunk mi zenekarként, és aztán időről időre megpróbáljuk átértékelni ezt bátor és kreatív új elképzelésekkel. Amit az új lemez kapcsán felfedeztünk, az minden korábbinál hangulatosabbnak és ránk jellemzőnek tűnik” – mondta el Harald Barrett.
Az Imminence legutóbbi kislemezei, klipjei és az új album igencsak magas szintre lőtte be az elvárásokat egy modern metál zenekar produkciós és filmes színvonala tekintetében, és a csapat több elismerést is kapott 2021-ben. Pavel Trebukhin rendezővel a csapat fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy egy különleges, erős vizualitással rendelkező, részletgazdag és egyszerre grandiózus világot építsen fel a zenekar köré a klipekben. Ez köszön vissza az új lemez címadójában is.

Novelists

A turné kettes számú zenekara a francia Novelists. A progresszív metalcore csapat 2013 óta építkezik, és a jobbnál jobb lemezeknek, valamint az erős turnéknak köszönhetően a srácok pár év alatt komoly megbecsülésre tettek szert. A ’Déjà Vu’ lemezről érkező Smoke Signals friss videójában is bizonyítják tehetségüket.

Port Noir

Az este egy feltörekvő svéd dark pop zenekar, a Port Noir koncertjével indul május 8-án az Analog Music Hallban. Ez a trió az áttörésre készül friss,Cuts’ című nagylemezével, mely energiájában, intenzitásában és zenei mélységében is ígéretes kiadványnak tűnik. A harmadik klip a lemezről a Deep Waters.

A Concerto Music bemutatja: Heaven In Hiding Tour
2022. május 8., vasárnap 19 óra
Budapest, Analog Music Hall
Imminence, Novelists, Port Noir koncertek
Belépő: elővételben 4900 Ft, a koncert napján 5900 Ft
Jegyek kaphatók a Rock1 oldalán.

Imminence

Megosztás