fbpx

Stula Rock

Egy ilyen év végén az ember már annak is örül, ha egy online streaming koncertre eljuthat. Sok zenekar próbálkozik ezzel ingyen vagy pénzért, régi vagy új felvételekkel, az élő koncertnek azért mégis csak van egyfajta varázsa. A Stula Rock Schrott Peti stúdiójában, a Tűzmadár utca 1. szám alatt rendezkedett be, hogy a karácsonyt idén négynapos ünneppé nyújtó vasárnap este adjon élő koncertet az interneten keresztül.

Stula Rock

A helyszűke miatt inkább hasonlított egy próbateremben lebonyolított zenekari főpróbához, nagyjából két lépést se lehetett tenni, ez mondjuk Horváth Ádám dobost, meg Zsigmond Albert billentyűst k.rvára nem zavarta, de a két gitároson látszott, hogy még ahhoz is megfelelő irányba kellett fordulniuk, hogy elférjen egy jó kis páros headbangelés, és ne verjenek le közben semmit. Molnár Péter ’Stula’ is csak a központi kamera felé tudott közelíteni, oldalsó irányba nem nagyon terjeszkedett. Kb. annyi helyük volt, mintha egy ötzenekaros minifesztiválon ők lennének a kezdő produkció, miközben az összes utánuk következő banda cucca fel lenne pakolva mögéjük a színpadra.

Stula Rock

A tavasszal bemutatott ‘Örökifjú’ lemez nyitódalával, az épp karácsony előtt klipet kapott Sok legyen és jóval kezdtek, majd nagyjából felváltva hangzottak a dalok a két lemezről, testvériesen elosztva 7-7 dalt hoztak mindkettőről. A zene és a szólóének egész jól szólt, a vokálokból viszont szinte semmit nem lehetett hallani, egyedül Velősy Flóra vokálja hallatszott – vagy samplerről ment, vagy kintről, a kispadról segítette ki a fiúkat –, ő csupán egy dal erejéig, a Felfelé sodor a szél duettje kedvéért tette még szűkösebbé az amúgy sem túl tágas teret.

Stula Rock

A csapatba visszatért az eredeti basszer, Berczelly ‘Beró’ Csaba, aki két basszusgitárt is hozott a koncertre, ő volt az egyetlen, aki képes volt koncert közben kimenni egy hangszercsere kedvéért (az már tényleg túlzás lett volna, ha még a tartalék hangszert is kerülgetni kellett volna). Vigyinszki Máté, a hórihorgas gitáros megmutatta, hogy élőben is nagyon ütős szólókat tud produkálni, akár torzítatlan gitárral is, mint az Emlékeim udvarán végén. A másfél órás műsort a fiatalon elhunyt Rock Rádiónak köszönhetően legnépszerűbb slágerré vált Ha látnád magaddal zárták.

Stula Rock

Hiányzott már az élő buli varázsa! És bár fotelrockerként ülve kezdtem nézni, úgy a felénél (valahol az Ezt a részét – Szervusz, idő környékén) már nem bírtam magammal és felpattantam, annyira átjött a fiúk lendülete. Nincs pontos információm arról, meddig tekinthető meg utólag a koncert felvétele, de a srácok szerint egy darabig még fent lesz, szóval aki nem ért rá vasárnap este, vagy a beszámolót olvasva kedvet kapott egy kis online Stulázáshoz, a belépőjegy megvásárlásával még mindig megtekintheti a lendületes előadást. Akár Szilveszter éjszakai programnak se rossz! És higgyétek el, a zenekar megérdemli ezt a kis pénzt!

Sok legyen és jó / Forgószél / A szép nő / Felfelé sodor a szél / Érjünk el / Mindent kölcsön kapunk / Ezt a részét / Szervusz, idő / Így akarom / Őserő / Örökifjú / Visszafordíthatatlan / Emlékeim udvarán / Egykori szobám / Ha látnád magad


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás