Koncertekből mindenképpen! Ez az év nem kényeztetett el minket ebből a szempontból. Egy vérbeli rockernek már elvonási tünetei vannak. Erre nyújt némi gyógyírt a Stula Rock koncertklipje a Sok legyen és jó című dalhoz, illetve a karácsonyi élő e-koncertjük.

Stula Rock

‘Örökifjú’ címmel jelent meg április 17-én a Stula RockMolnár Péter Stula, az Omen énekesének modern hard rock zenekara – második nagylemeze, ennek nyitódalához készült egy koncertklip. A zenekar megtett mindent, hogy élőben is bemutathassa új anyagát, a két karantén közötti időszakban önállóan és a P.Mobil előzenekaraként is többször felléptek, de a budapesti lemezbemutatóig már nem jutottak el. Helyette egy karácsonyi élő e-koncertet adnak az interneten. Ezt dobta a gép idénre. December 27-én vasárnap este 8-kor lépnek fel Stuláék az egyetlen helyen, ahol még lehet – a világhálón. Az esemény a #szeresdazenet kampány keretein belül zajlik.

 

 

„Felhívjuk a figyelmet a magyar zeneipar jelenleg meglehetősen elkeserítő helyzetére és arra, hogy a zenészek, illetve más szórakoztató szolgáltatók minőségi előadásukért korrekt honoráriumot érdemelnek. Az eseményhez a hozzáférési díjat, azaz a támogatás összegét a zenekarral egyeztetve határoztuk meg, ami az élő zene életben tartását segíti elő. A bevétel a zenekart illeti!” – írta a kampány szervezője, Schrott Péter.

„Eljött a fotelrockerek ideje! Otthonotok kényelméből lehettek részesei egy valós idejű élő koncertnek, amit több kamerával, stúdió minőségben közvetítünk, és ha erre jegyet vásároltok, azzal 100%-ban a zenekart támogatjátok. Reméljük, ha csak így is, de sokatokkal találkozunk a virtuális koncerten és előre hálásak vagyunk támogatásotokért!” – tette hozzá a zenekar.

A hozzáférés 1790 Ft, amellyel az együttest támogatod. Kedvcsinálónak pedig itt a Sok legyen és jó koncertklipje.

„Ezt a klipet az idén augusztustól októberig megtartott tíz koncertünk felvételeiből vágtam össze, amiknek a felét a P.Mobil zenekar előtt játszottuk le. Idén lett volna még négy buli, köztük a november 28-i Analog Music Hallos fővárosi lemezbemutató, amit felvettünk volna több kamerával. Így a fent említett képekből kellett dolgozni, de nem akartunk még fél évet várni, amíg újra feljuthatunk a világot megváltó deszkákra” – mondta Horváth Ádám dobos, zeneszerző, szövegíró, producer.

Nyáron volt egy tagcsere a zenekarban, visszatért az eredeti basszusgitáros, Berczelly ’Beró’ Csaba, aki az ‘Őserő’ lemezen is játszott. Ebből is látszik, hogy annak idején valóban barátságban váltak el, ahogy Ádám a tavasszal készült interjúban is mondta. Régi motoros Beró, még Paksi Endre Wellingtonjával készült az első hard rock nagylemeze 1995-ben. Azóta a Patrióta, az Age Of Nemesis basszusgitárosa is volt, jelenleg még Varga Miklós zenekarában játszik. Kiválóan kezeli az akusztikus gitárt és nagyon jól énekel. A 2021 végére, 2022 elejére tervezett harmadik albumot már vele tervezik elkészíteni.

A dal születéséről Ádám így mesélt: „Amikor a Sok legyen és jó című dalom megszületett, azonnal tudtam, hogy ez lesz a lemez első dala. A dalaimat gitáron írom. Ha fejben összeraktam, először felmankózom, arra rádobolok, felbasszusgitározom, majd ezt a vázat kezdem felépíteni, díszíteni. Először kamuangollal találom ki az énekdallamot, majd megírom a magyar dalszöveget. Feléneklem, sokszor vokálokkal is, néha a billentyűs témákat is bejátszogatom iránymutatónak gitárral, mivel zongorázni nem tudok. Ezután mutogatom/küldöm el a többieknek, ők pedig megzenésítik, nem is akárhogyan! Érdemes Vigyinszki Máté gitáros és Zsigmond Albert billentyűs virtuóz szólóit meghallgatni, csodát tettek a dallal! Stula az első szűrő, ha neki nem tetszik a dalötlet, akkor kuka, szerencsére ritkán van ilyen, de előfordult már. De ez jó, ő az énekes, a zenekar arca, ha nem tud vele azonosulni, hiteltelen lesz a történet. Ő is hozzáteszi az ötleteit, javasol ezt-azt, a hangjával, előadásmódjával teszi fel a koronát a dalokra. Hátha vírus lesz ebből is! (nevet) A refrén szövege egy régi, amolyan vicceskedő falfirka alapján jött, ami így szólt: »Nem a mennyiség vagy a minőség a lényeg, csak minden sok legyen és jó!«. Ez kicsavarva ráillett a kamuangolos refréndallamra, a többi azután jött magától… De ez mindenképp pozitív hangulatú dal, ezzel is kívánunk mindenkinek békés ünnepeket, és egy sokkal boldogabb új évet!”

Megosztás