A banda közel 25 éves történetének eddig legnagyobbat dörrenő dalával jelentkeztek ma a Huligánok, ami közel sem olyan, mint a Királylány.

Hooligans

Nyoma sincs szirupnak és háromgenerációs dudorászásnak, megnyomták a distortion gombot a pedálon, rátekerték a hangerőt, és Csipa is azt az oldalát mutatta meg, amelyiket idáig még nem nagyon. A friss, ropogós videó készítését már bemutatták tegnap az RTL Klub Fókusz című műsorában, az erősen military képi világú klip azonban ma debütált, amelyet Jimy J. Hollywood rendezett.

 

 

A dal (természetesen) Tóth Tibi szerzeménye, a szöveget Orbán Tamás követte el, jól értesült forrásunk állítja, hogy a hamarosan érkező új albumnak ez egy lazább tétele. Hát úgy legyen, mert akkor eddig lelakatolt kapuk nyílnak meg a banda előtt.

Közreműködők:

Csipa – ének
Tóth Tibor – gitár
Kiss Endi – dobok
Késmárki Zsolt – basszus
Gyöngyösi Gábor – billentyűs hangszerek
Dandó Zoltán – billentyűs hangszerek (stúdió)
Kottmayer Krisztina – vokál
Óvári Éva – vokál
Diószegi Kiki – vokál (stúdió)

A zenekart is sokkolta a hír, ami szerint továbbra sem engedélyezik az 500 főnél nagyobb létszámú zenés rendezvényeket, pedig augusztus 15-től nagyüzemet terveztek. „Egy újságcikk szerint a koronavírus helyzet miatt augusztus 15-től sem lehetne 500 főnél nagyobb létszámú koncerteket tartani. Amennyiben erről a szerdai napon így döntenek, az egy olyan mélyütés a könnyűzenei előadókra mérve, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem fogunk, vagy nem fognak tudni sokan felállni.

Május eleje óta fokozatosan szűntek meg korlátozások, mindenhol megindulhatott újra az élet, mindenki elkezdhette a munkáját végezni. Látni lehet, hogy 500 főnél nagyobb sportrendezvények rendeződhettek, színházakban, cirkuszokban is nagyobb létszámmal indulhatott meg az élet. Az augusztus 15-i dátumot – amikortól újraindulhat a tényleges, korlátozásoktól mentes életünk – türelemmel vártuk. Azt szeretnénk kérni, hogy ne lehetetlenítsenek el egy komplett iparágat és hagy induljon meg számunkra is a munka, különben visszafordíthatatlan károkat fog okozni több tízezer szakmabeli, és azok családjai számára.

Azt természetesen megértjük és elfogadjuk, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. De amíg más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20.000 fő is összegyűlhet, és csak mi zenészek vagyunk 500 főre korlátozva, az elfogadhatatlan és elszomorító – a végünket jelenti. Nagyon kérünk minden döntéshozót, hogy ne alkalmazzanak tovább kettős mércét és ne okozzanak döntésükkel visszafordíthatatlan károkat számunkra, stábtagjaink és családjaik, családjaink számára!”

 

Megosztás