Késmárki Zsolt távozik a zenekarból, a basszusgitáros csaknem tizenöt évnyi közös munka után hozta meg a döntést. Utolsó közös klipjüket az Elindul a lejtő című dalhoz forgatták, ezzel búcsúznak a zenészek egymástól.

Késmárki Zsolt 2007-ben, Móritz Norbertet váltva csatlakozott a Hooliganshez, a következő évben kiadott ’Privát mennyország’ című lemez volt az első, amelyen szerepelt, ezt követően hét stúdiólemezt, két válogatásalbumot és egy koncertanyagot készítettek közösen. Az országos turnék mellett számos kiemelt eseményt is levezényelt a csapat együtt, telt ház előtt játszottak a Syma Csarnokban, a Kongresszusi Központban és többször megtöltötték a Papp László Budapest Sportarénát is.

 

 

A basszusgitáros kilépéséről a zenekar a hivatalos felületein tájékoztatta a közönséget, videóban mondták el a részleteket. „Tisztán emlékszem még arra a pillanatra, amikor 2007 januárjában Maszi [a zenekar menedzsere] felhívott, hogy eljött az én időm, és végre tag lehetek a Hooligansnél. Óriási megtiszteltetés volt, azóta is az. De múlt hét csütörtökön arra kértem a fiúkat, értsenek meg, és barátságban próbáljunk meg elválni egymástól. Ez nem egy légből kapott dolog, több mint egy éven keresztül boncolgattam magamban. Talán minden ember élete eljut egy olyan pontra, ahol válaszút elé áll, és azt mondja, hogy az eddigiek nagyon szépek és jók voltak, de szeretne egy új irányba haladni. Sajnos úgy tűnik, nekem ez eljött, és nem igazán tudtam már tovább magamban tartani – magyarázta Késmárki Zsolt. – Óriási büszkeség számomra, hogy itt lehettem. Rengeteg élmény az a sok koncert és az arénák, minden gyerek erről álmodik, aki gitárt ragad. Ez kitörölhetetlen, tényleg kizárólag csak hálával tartozom, nem csak nekik, hanem Maszinak, az egész stábnak és mindenkinek, aki megfordult benne, vagy éppen ott van.”

A zenekar többi tagja egyáltalán nem számított a bejelentésre, ennek ellenére elfogadják a döntését és barátságban válnak el a basszusgitárostól, aki magánemberként a jövőben saját vállalkozásba kezd, illetve hatványozottan koncentrál apai teendőire is, hiszen hamarosan megszületik a második gyermeke. „Hidegzuhanyként ért minket a hír. De ettől függetlenül természetesen a Hooligans együttes élt, él és élni fog – mondta Kiss Endi, a zenekar dobosa. – Aki ismeri a Hooligans múltját, tudja, hogy nálunk nincs átjáróház. Zsoltikával is már tizenöt éve együtt zenélünk, a többiekkel pedig már gyerekkorunk óta barátok vagyunk. Ez most nagy lelki trauma, de zenészek vagyunk és Hooligans együttes vagyunk, úgyhogy folytatjuk a dolgokat és gőzerővel nyomjuk tovább. Reméljük, hogy tényleg mindenki megérti ezt! Barátságról van szó, de nem tudunk senkit itt tartani, ha nem teljes gőzerővel csinálja ezt a fajta rock and rollt és életformát, amit mi szeretünk.”

A frontember Csipa elmondta, hogy már keresik Késmárki Zsolt utódját, de nem akarnak semmit elkapkodni, hiszen a leendő taggal ezúttal is hosszú távra terveznek. „Nem sessionzenészeket szeretnénk elsősorban a zenekarba, hanem egy olyan tagot, aki mind barátilag, mind emberileg, mind pedig zenész szinten megállja a helyét közöttünk” – magyarázta az énekes, hozzátéve, hogy a tavaszi turnéjukat már az új basszusgitárossal szeretnék beindítani. Amíg keresik a megfelelő embert, Késmárki Zsolt természetesen kisegíti őket a koncerteken. Tóth Tibi gitáros ehhez még hozzáfűzte: „Ha valaki szeretne esetleg jelentkezni, küldhet videófelvételt a basszusgitárjátékáról a hooligans@koncertszervezo.hu címünkre. Szeretnénk a leginkább a csapatunkba illő zenésztársat megtalálni, akivel végigvisszük innentől a zenekar életét.”

A jelenlegi felállás utolsó klipje a tagcsere bejelentésének napján debütált a YouTube-on, ezzel a kisfilmmel búcsúznak egymástól a zenészek, illetve köszön el a közönségtől Késmárki Zsolt. A videó a Hooligans Elindul a lejtő című dalához készült, amely a zenekar legutóbbi, ’Zártosztály’ című albumán szerepel, a klipet rendezőként ismét Jimmy J. Hollywood jegyzi.

Megosztás