Az Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen alkotta Hollywood Vampires egy Johnny Thunders-feldolgozással hangol az Európa-turnéra, melynek budapesti állomása is lesz július 18-án.

Hollywood Vampires

A Hollywood Vampires legendája 1972-ben kezdődött a legendás hollywoodi Rainbow Bar and Grill emeleti szobáiban, a Sunset Stripen. Az emléktárgyakkal teli falakkal körülvett helyen olyan sztárok bukkantak fel nap mint nap, s váltak szinte berendezési tárgyakká, mint Alice Cooper, Ringo Starr, John Belushi, John Lennon, Keith Moon, Keith Emerson, Harry Nilsson, Marc Bolan és még sokan mások. Hollywood Vampiresnak, Hollywood vámpírjainak nevezték el azt a hírességekből álló ivóklubot, amelyet Alice Cooper alapított, a klubba való bejutás feltétele az volt, hogy a tagokat az asztal alá kellett inni.

Több mint 40 évvel később Alice Cooper és jó barátja, Johnny Depp összeült, és úgy döntöttek, hogy a Hollywood Vampires szellemének tovább kell élnie (persze az ivás nélkül). Csatlakozott hozzájuk Joe Perry, az Aerosmith szólógitárosa, aki mindkettejük régi barátja, valamint Tommy Henriksen, Alice Cooper régi zenésztársa.

A három legendát a kedvenc dalaik iránti közös szeretet és az a vágy kötötte össze, hogy dalaik eljátszásával ünnepeljék „halott, részeges barátaikat”. Zajos fellépések követték egymást szerte a világon, majd 2019-ben megjelent második albumuk “Rise” címmel. Az ezen szereplő You Can’t Put Your Arms Around A Memory című Johnny Thunders-dal klipjével vezetik fel Európa-turnéjukat, melynek során július 18-án játszanak a Budapest Arénában. Johnny Thunders, a fiatalon elhunyt gitáros, akit a New York Dolls alapítójaként ismerhettünk meg, még 1978-ban énekelte meg a dalt, melyet most Joe Perry tolmácsolásában hallunk újra.

(A címlapon Ross Halfin fotója.)

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!