Hatalmas megtiszteltetés érte a Helloween zenekart, akiket a magyarországi FEZEN-fellépés előtt beiktattak a Metal Hall Of Fame-be.

Néhány hete beiktatták a Helloweent a Metal Hall Of Fame-be. A ceremónián az alapító-vezérigazgató Pat Gesualdo és különleges vendégként az Arch Enemy-énekesnő Alissa White-Gluz (aki egyébként szerepel a zenekar Best Time videójában) volt jelen a 3000 rajongón kívül, akik elmentek New York-i Terminal 5-ba, ahol a banda koncertezett május 20-án. A koncert szerves része volt a Hammerfallal közös ‘United Forces’ észak-amerikai turnénak.

 

 

A Helloweennek nagy szerepe van a power metal megalapozásában – mondta Gesualdo – Büszkék vagyunk arra, hogy a Helloween képviseli a műfajt és rajongóit szerte a világon, és arra is, hogy Alissa csatlakozik hozzánk a beiktatási eseményen”
A gitáros Michael Weikath így reagált: „Igazi megtiszteltetés bekerülni a Metal Hall Of Fame-be, büszkeséggel tölt el, hogy a rock és a metál legnagyobb zenekarai mellett szerepelhetünk, ez elismerése annak a négy évtizedes munkának, amelyet »a power & melodic metal nagyköveteként« végeztünk.”

A zenekar a tengerentúli turné után visszatért Európába, hogy a nyári fesztiválok headlinerei legyenek, a Helloween-Hammerfall páros hazánkban is fellép a FEZEN Fesztivál utolsó napján, július 29-én.
FEZEN 2023
Székesfehérvár, 2023. július 26-29.
Jegyek kaphatók a fesztivál oldalán, további információ a fezen.hu site-on.

Megosztás