fbpx

Az angol progresszív metal csapat nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 2018-as ’Vector’ folytatása június 5-én lát napvilágot ’Virus’ címmel.

Haken

Haken Press photos, Wansdworth

Haken tagjai egy különleges videóüzenettel jelentkeztek, amiben az friss album hátteréről mesélnek.

A bejelentéssel egyidőben már meg is hallgathatjuk a ’Virus’ nyitódalát, mely a Prosthetic címet kapta. Az ütős felvezető kisfilmjét Vicente Cordero rendezte.

A csapat így kommentálta az új dal érkezését: „A Prosthetic volt az első dal, melyet a ’Virus’ írási ideje alatt befejeztünk. Már akkor éreztük, hogy kiváló nyitótétel lesz belőle. Ez egy gitárcentrikus, kemény nóta, a riff gyökereit valahol a nyolcvanas években találjuk, a thrash műfajban. Azok a ritmikai átjársok, amiket alkalmazunk, a Haken rajongóinak már ismert lehet. Sajnáljuk, hogy nem volt ott velünk sem Jeff Hanneman, sem Robert Fripp amikor írtuk, de tőlük merítettünk inspirációt. Szövegileg ez a kapocs a ’Vector’ és a ’Virus’ albumok között. Ezt az üzenetet tökéletesen megjeleníti a videó, melyet Vicente Cordero rendezett. Már többször bizonyította, hogy meg tudja jeleníteni azt az energiát, amit élőben hozunk.”

A csapat régi partnere, Blacklake ezúttal is besegített a borító készítésével. Az InsideOut Music már azt is elárulta, hogy hagyományos CD, 2 CD mediabook (a második lemezen instrumentális verziók kaptak helyet), továbbá a szokásos gatefold borítóval készülő 2 LP/CD változatban lesz kapható.

’Virus’ dallista:

01. Prosthetic
02. Invasion
03. Carousel
04. The Strain
05. Canary Yellow
06. Messiah Complex i: Ivory Tower
07. Messiah Complex ii: A Glutton for Punishment
08. Messiah Complex iii: Marigold
09. Messiah Complex iv: The Sect
10. Messiah Complex v: Ectobius Rex
11. Only Stars

Haken

Megosztás