A Guano Apes ‘Free The Monkey‘ turnéja majdnem minden állomásán telt házas vagy nagyobb helyre került át. Így tettek a magyar szervezők is, miután a november 16-i koncertre fél évvel korábban elkeltek a jegyek, az Akvárium Klubból a Barba Negra Red Stage-re költöztették az előadást.

Guano Apes

A Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a német zenekar megszabadult azoktól. 10 éve nem adtak ki új lemezt, akkor lépnek színpadra, amikor feltámad az ösztön, kiszabadul a belső vadállat, és úgy érzik, hogy menni kell. És onnantól kezdve ez tiszta extázis: ezt mindenki tudja, aki részese volt az első posztpandémikus turnénak, vagy átélte a nagy fesztiválok erőteljes koncertjeinek egyikét. A nyitó You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords Of The Boards utolsó zúzós akkordjáig, a Guano Apes tagjai szabad utat engedtek a bennük élő vadállatnak és mindig felrázták a közönséget.

 

 

Miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli, vagy ahogy ők maguk fogalmaznak: Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az ősmajmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt erősítjük dalainkkal mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való viszonyának megértése fontosabb, mint valaha. Szeretnénk visszaadni a közönségnek a belső iránytűt hagyományos hangzásvilágunkkal, alaphelyzetbe állítani a dolgokat csattanós zeneiségünkkel, hogy ezzel felszabadítsuk a belső vadállatot.”

Erre készülnek 2024-ben is, a csapat ősszel ugyanis ‘Free The Monkey‘ turnéjával ismét útra kel, és a meghirdetett koncertek többsége már telt házas, vagy nagyobb helyre költözött. A november 16-i budapesti koncertre is minden jegy elkelt már jó ideje, így az Akvárium Klubból a Barba Negra Red Stage-re költöztették át a fellépést.

A Guano Apes előtt ISE, a 18 éves belga gitártehetség melegíti be a közönséget. Normál jegyek elérhetők a Live Nation és a Rock1 felületén – kezelési költséggel együtt – 14 096 Ft-ért, VIP karzatra szóló jegyek csak a Live Nationnél 26 250 Ft-ért. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Guano Apes

Megosztás