Lassan szivárognak az infók a Greta Van Fleet háza tájáról. Előbb csak egy kislemezt dobtak be, a második dallal együtt már bemutatták a borítót is, most itt a harmadik nóta, és vele a teljes dallista.

Greta Van Fleet

A korábban bemutatott My Way, Soon és Age Of Machine dalok után már a harmadik számot osztotta meg rajongóival a 2019-ben Grammy-díjat is bezsebelő Greta Van Fleet zenekar. Így a Greg Kurstin (Paul McCartney, Foo Fighters, Adele) segítségével készített ’The Battle At Garden’s Gate’ címmel áprilisban megjelenő új album nyitó nótájával is megismerkedhetsz.

Az április 16-án megjelenő korong a Great Van Fleet jelenbe vezető útjának tükröződése. Vonósokkal bőven megtámogatva a banda minden egyes dalában felépít egy elképzelt történetet, s teszi ezt olyan magas intelligenciával, amilyet még nem hallottunk ilyen fiatal zenekartól. Ez lesz a csapat második stúdióalbuma, amely három évvel a hatalmas sikereket bezsebelő debütalbum, az ’Anthem Of The Peaceful Army’ után jelenik meg. A most nyilvánosságra hozott Heat Above egy fesztelen dal, amelynek már az elejébe beszűrődik a Hammond, hogy megadja az alaphangot a kiteljesedő témához. Sam Kiszka, a csapat basszusgitárosa és billentyűse így beszélt erről: „Rengeteg szeretet maradt még ezen a világon, még ha néha nem is úgy tűnik. Erről szól a Heat Above. Együtt emelkedjünk fel a csillagokba!”

Az elmúlt három évben a Greta Van Fleet a detroiti bárokból elindulva a fősodrásba került és öt kontinenst bejárva több mint egymillió jegyet adott el koncertjeire világszerte. A hírtelen jött siker hatásairól így beszélt a zenekar dobosa, Danny Wagner: „Ráébredtünk, hogy felnőtt korunkig megóvtak minket egy csomó dologtól, aminek tudatában sem voltunk. Aztán a mély vízbe dobva először is kulturális sokk ért minket, ahogy rengeteget utazva teljesen különböző emberekkel és civilizációkkal találkoztunk, és megváltozott számunkra a »normális« szó jelentése.”

’The Battle At Garden’s Gate’ dallistája:

01. Heat Above
02. My Way, Soon
03. Broken Bells
04. Built By Nations
05. Age Of Machine
06. Tears Of Rain
07. Stardust Chords
08. Light My Love
09. Caravel
10. The Barbarians
11. Trip The Light Fantastic
12. The Weight Of Dreams

Greta Van Fleet

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!