A címben olvasható bibliai utalások várhatóak nemcsak az új album címében, hanem a dalokban is.

Greta Van Fleet 2020

Bibliai utalások várhatóak a Greta Van Fleet új dalaiban – szellőztette meg Josh Kiszka énekes egy interjúban, miután bejelentették, hogy ’The Battle At Garden’s Gate’-re keresztelt második albumuk április 16-án jelenik meg, a bemutatkozó előzetes után pedig újabb dalt tettek közzé Age Of Machine címmel.

A Grammy-díjas csapat a 2017-es berobbanása óta sikert sikerre halmoz, egymillió néző látta a koncertjeiket, és elérkezettnek látták az időt, hogy a debütáló ’Anthem Of The Peaceful Army’ után kiadják a második LP-jüket. Az elmúlt időszakban ért élmények hatására a spiritualitás, az ősi kultúrák felé fordultak, amelyről Danny Wagner dobos ezt mondta: „Ráébredtünk, hogy felnőtt korunkig megóvtak minket egy csomó dologtól, aminek tudatában sem voltunk. Aztán a mély vízbe dobva először is kulturális sokk ért minket, ahogy rengeteget utazva teljesen különböző emberekkel és civilizációkkal találkoztunk, és megváltozott számunkra a »normális« szó jelentése.”

Josh olyan lendületesen friss zenét ígér az új lemezre, mint a most megjelent Age Of Machine, amelyben szabadon keverednek a zenei stílusok. „A ’The Battle At Garden’s Gate’ dinamikus, kifejező anyag, van benne fájdalom, félelem és szépség, érzékelteti az egymásra utaltságot, a szeretet erejét. A megírásában ösztönző szerepe volt korunk modern technológiájának, a globális konfliktusoknak, az anyagi javak hazug világának, és filozófiai kérdéseknek életről, szerelemről, hatalomról. Nagyon sokat fejlődtünk az album írása során, benne vannak az élményeink, a gondolataink, sokat tanultunk közben az életről, önmagunkról, a közösségünkről és a világról, amelyben élünk.”

Greta Van Fleet - The Battle At Garden's Gate


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás