Magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel megtartották a szokásos Grammy-díjkiosztót, ahol a Tool a legjobb metal előadás kategóriában zsebelte be az elismerést, méghozzá 7empest dalával.

Tool Grammy

A Los Angeles-i Staples Centerben a hagyományokhoz híven idén is megtartották a Grammy-gálát, mely a 62. díjkiosztó volt a sorban. A legjobb metal előadás kategóriában a Tool nyerte meg a díjat, mely a negyedik Grammyjük. „Hűha! Ez most egy kicsit megújította a hitemet abban, hogy vannak még olyanok, akik képesek hosszabb ideig figyelni, és végig tudnak hallgatni egy 12 perces dalt.” – mondta a szokásos köszönetnyilvánítás előtt Danny Carey dobos, miután átvette az elismerést. A csapat a 7empesttel a Candlemass (Astorolus – The Great Octopus), a Death Angel (Humanicide), az I Prevail (Bow Down) és a Killswitch Engage (Unleashed) előtt végzett. Az ünnepségre ezúttal is a nagyszabású gála előtt került sor, amit azon kategóriák díjazottjai számára rendeznek, melyet nem közvetítenek a televízióban.

A legjobb rockalbum a Cage The Elephant ’Social Cues’ lemeze lett, a legjobb rockdal a This Land Gary Clark Jr.-tól, amiért egyébként a legjobb rockelőadás díjat is elnyerte, sőt a lemez – melyen a szóban forgó dal található – a legjobb kortárs blues album lett az előző évben.

Megosztás