Egy új interjúban a legendás énekes-basszusgitáros, Glenn Hughes visszatekintett a Rock And Roll Hall of Fame-be való 2016-os beiktatásukra, ahol a Deep Purple korábbi és jelenlegi tagjaival együtt kitüntették.

Glenn Hughes

„Kicsit bonyolult volt, nevezzük személyi ellentéteknek – mondta Glenn Hughes. – Egyik oldalt álltunk mi – David [Coverdale] és én –, amott meg a többiek, elég szerencsétlen módon. Nem jöttünk ki jól velük egyáltalán, tehát megtartottuk a tisztes távolságot és így nagyszerűen sikerült. David és én, micsoda idők voltak! És a műsort a Cheap Trick és Sheryl Crow zárta, meg a barátaink, a Chicago.”

 

 

„Tudod, ez egy érzékeny téma – folytatta. – Nem volt könnyű az az este számunkra. Ha megnézed a testbeszédet, ez elég nyilvánvaló. De David és én olyan sokáig voltunk együtt jóban-rosszban; nagyon szeretem őt. A Deep Purple-t illetőleg meg fogalmam sincs, mit csinálnak és nem is igazán érdekel.”

Két hónappal korábban David Coverdale kesergett azon, hogyan bánt velük egykori zenekaruk a beiktatás előtt. Az énekes, aki 1973 és 1976 között játszott együtt Hugheszal a Deep Purple-ben, azt mondta: „Glenn Hughesnak és nekem azt mondták: »Nem akarjuk, hogy velünk énekeljetek!« Eredetileg Iannek [Gillan] mondtam, hogy felmegyünk és háttérvokálozunk a Smoke On The Water alatt, mert kezdetben úgy volt, ezzel zárjuk a műsort. Aztán hirtelen kihúztak minket.”

„Azt is megpróbálták megakadályozni, hogy beszédeket mondjunk, a feleségem pedig rohadtul dühös volt emiatt, eltekintve attól a ténytől, hogy amúgy egy vagyont költött elegáns ruhákra” – tette hozzá nevetve.

Megosztás