A Ghost új feldolgozáslemezén szereplő Iron Maiden-átirathoz, a Phantom Of The Operához készült animált videó látott napvilágot nemrég, melyben mintha Eddie-t és Papa Emeritus IV-t kombinálták volna össze.. A „Vasszűz” nagy hatással volt Tobias Forge zenekarára.

Ghost

Feldolgozás EP-vel jelentkezett a Ghost, amiről az első nótához, a Genesis-feldolgozáshoz készített korhatáros videó pár héttel ezelőtt már szerepelt a magazin oldalán. Most a ’Phantomime’című minialbumról egy másik tétel, az Iron Maiden klasszikusának, a Phantom Of The Operának újragondolása kapott videót. Tavaly a Ghost-főnök, Tobias Forge egy rádiónak adott interjúban említette meg, hogy a Maiden „hatalmas hatással” volt a Ghostra. „Mind zeneileg, mind színpadi produkció szempontjából, – mondta akkor, – de a munkamorál tekintetében is, egyszerűen az a munkamennyiség, amit a mesterségükbe fektettek, mindig is inspiráló volt számomra. Gyerekkoromban ott ültem a ’Live After Death’ koncertlemezzel a kezemben, és elszántam magam, hogy én is profi zenész akarok lenni és turnézni akarok. Tudtam valamit a turnézás mikéntjéről, de az ezzel kapcsolatos tudásom nagy részét a lemezt nézegetve szedtem össze. Ott ültem egy nagy térképpel a kezemben és berajzoltam, hogy merre jártak, hol és milyen gyakran léptek fel. Ezek az infók a lemez belső borítóján voltak, megannyi egyéb információval a turnézó életről.”

 

 

Majd így folytatta: „El kell mondanom, hogy Bruce távozása után nem voltam óriási rajongója a Blaze Bayley-éveknek. A 90-es években – ez még az internet előtt volt, mielőtt még bármihez hozzáférhettél – időt és pénzt kellett fektetned mindenbe, amit szerettél. 1995-ben, amikor az első lemezt készítették Bayley-vel, annyira bele voltam temetkezve a death/black metal dolgokba, hogy nem volt időm arra, hogy kövessem az ottani történéseket. Természetesen megdöbbentem, amikor Bruce visszatért a zenekarba, és megcsinálták azt a diadalmas visszatérést. Azt kell mondjam, hogy a ’Brave New World’, a Bruce-szal készült visszatérő anyag hihetetlenül jól felépített lemez volt és az is maradt… Az a lemez tényleg nagyon jó az elejétől a végéig. Hihetetlen, hogy egy zenekar 20 évvel a profi karrierjének kezdete után még mindig képes volt jó dalokat hozzáadni a már meglévő és észbontóan nagyszerű repertoárjához. Szerintem a Blood Brothers egy olyan dal, amit még mindig a koncertjeik nagy többségén eljátszanak, de arról a lemezről simán játszhatnák a 10 dal akármelyikét.”

Megosztás