Bruce Dickinson szerint nem is gondolták, hogy dupla albumot fognak készíteni, amikor bementek a stúdióba.

Iron Maiden 2021

Több mint nyolcvan perc az új Iron Maiden-album, a ’Senjutsu’, de Bruce Dickinson azt mondta, hogy amikor Párizsban bementek a stúdióba 2019 tavaszán, nagyon kevés ötletük volt az anyagot illetően: „Lövésünk sem volt, milyen lemezt fogunk felvenni, nem voltunk bőségében az ötleteknek és semmiféle prekoncepcióval nem rendelkeztünk. Elpróbáltuk az ötleteket, ha jól szóltak, rögzítettük azokat. Folyamatosan pörgött a magnószalag.”

 

 

Dickinson azt is elárulta, hogy ő és Steve Harris nagyon eltérő módon közelítik meg a dalírást: „Steve egyszerűen bezárkózott valahova két-három napra, mi pedig addig buliztunk, flippereztünk. Egyszer csak előkerült és azt mondta: »Na, srácok, valamit összeraktam, nyomás a stúdióba!« Bummm!!! Adrian és én hagyományosan dolgozunk. Ott állunk a stúdióban, gitározunk, éneklünk addig, amíg nem érezzük úgy, hogy valamit sikerült összehozni. Aztán összepróbáljuk, végül rögzítjük. Steve inkább csendben, aprólékosan dolgozik, ügyel minden egyes részletre.”

Amikor valamelyik tag befejezte a saját részét, azonnal otthagyta a stúdiót. Miután Nicko McBrain feldobolt mindent, azonnal visszament a jó meleg Floridába. Amikor vége lett a felvételeknek, hárman maradtak a stúdióban: Bruce Dickinson, Steve Harris és a producer, Kevin Shirley. Az igazság az, hogy az elmúlt két évben a banda nagyobbik része nem is hallotta a felvételek végső formáját.

„A menedzsmentnek sem volt az anyagról másolata, Steve Harris csinált egyet róla egy laptopra, azt pedig hét lakat alatt őrzik, nem akartuk, hogy bárki is ellopja és ez így van jól. Utoljára én is akkor hallottam, amikor Steve bent volt a stúdióban és a mexikói koncertlemezt keverte. Akkor már rég nem hallotta ő sem, szóval Steve és én leültünk és együtt végighallgattuk. A végén mindketten azt mondtuk: »Hát ez tényleg jó lett!«” – idézte fel Dickinson az albummal kapcsolatos élményeit.

Megosztás