A zenekar új lemeze csak nyár után jelenik meg, de Papa Emeritus IV már most bemutatkozott a nagy nyilvánosság előtt, igaz, nem a saját zenekarában és nem is a saját zenéjével.

papa emeritus iv

A Ghost hivatalosan is visszatért! Papa Emeritus IV karaktere először lépett a nyilvánosság elé beiktatása óta. Papa Emeritus IV nem saját zenekarával lépett fel a svéd televízióban, az énekes a Hellacopters tagjaival szerepelt, és egy Rolling Stones-nótát nyomtak el, a Sympathy for the Devilt. 2020-ban egy mexikóvárosi koncerten búcsúztak el Cardinal Copiától, Papa Nihil rejtélyes módon meghalt a Miasma nóta szaxofonszólója alatt, majd Tobias Forge énekes Cardinal Copiából Papa Emeritus IV-ként született újjá.

 

 

A terv az, hogy az új lemez felvételeit januárban elkezdjük – mondta korábban az énekes. – A tényleges felvétel kb. hat hétig fog tartani, utána két-három hét kell a keveréshez és a master elkészítéséhez. Tehát valamikor március környékén be fogjuk fejezni a munkát, de a lemez csak nyár után fog megjelenni. És csak akkor, ha biztosak vagyunk abban, hogy turnéra tudunk indulni. Az album megjelenése egybeesik majd a turné kezdetével.”

Papa Emeritus IV debütálása megtekinthető az alábbi videóban:

Megosztás