Különleges lemezen dolgozik Ziskó Olivér. A dobos rengeteg kiváló zenésszel rögzíti albumát, melyen Derek Sherinian is közreműködik, akit többek között a Dream Theaterből és a Sons Of Apollóból ismerhetünk.

Ziskó Olivér

Ziskó Olivér tavaly óta dolgozik egy rendhagyó albumon, amit több dallal vezet fel a közeljövőben, melyhez a klipeket már korábban elkészítették. Az elsőként megosztott Rise And Fall után most egyszerre két klip is felkerült a netre, ezek közül a Carnival Of Abundance egy prog rockos beütésű, modern, fúziós dal, amiről Ziskó Olivér a következőket mondta: „A felvétel különlegessége, hogy a dobot, basszust és gitárt egyszerre rögzítettük, a take-et pedig lefilmeztük. Editálás nélkül készült a hang, tehát ami látszik és hallatszik a klipen, az történt a valóságban is. Abban, hogy ez így szólal meg, igen nagy szerepe van a két nagyszerű zenésznek (Mike Gotthard – gitár, Erdei Péter – basszusgitár), akikkel ez a felvétel készült. Ők a lemez több számában is közreműködnek, és eszméletlen jó játékosok. Sokat dolgoztunk ezen a videón a rendelkezésre álló valamivel több mint egy napon, és a srácok nagyon odatették magukat. A videót – ahogy az összes készülő klipet is – Tóth Tamás (Eyeline Film) rögzítette és szerkesztette. Audio mix és maszter: Scheer „Max” Viktor. Ők a legjobbak közé tartoznak a szakmában.”

 

 

A második új dal a Ghost Notes, aminek rögtön két változata is van. „A két klip egy dal két variációja – mondta Olivér. – Ezekben a klipekben a stúdió take-jeit rögzítettük, ami egy bizonyos élő jelleget ad a felvételeknek. Persze itt nem egyszerre vettük a hangszereket, mert a zenekari verzió a világ három távoli pontján készült. Anthony Crawford basszusozik (Los Angeles), aki a Virgil Donati Bandből, Allan Holdsworth zenekarából vagy a Witherfallból lehet ismerős. A YouTube-csatornám tartalma és a dalok demói felkeltették az érdeklődését és a kérésemre bevállalta ezt a projektet. Nagyon örülök neki, hogy dolgozhatok vele. Egyik kedvenc basszusgitárosom. Az album egy további dalában is játszik majd. Gitáron bukaresti barátom, Marius Pop játszik, akinek sziporkázó gitárjátékát nagyon szeretem. A ’Csodaszarvas’ lemezem után kötelezően szerepel ennek az új albumnak pár dalában is.”

„A lemez koncepciója zenei szempontból egy modern hangzású, instrumentális, fúziós, elektronikus elegy. A tizenkét dal mindegyike saját szerzemény. Hármat ezek közül Miski Ádi barátommal programoztunk. Ritmikai szempontból sok kötött improvizáció jellemzi a dalokat. Kreáltam különböző improvizációs modelleket, sémákat, amiket modern elektronikus zenék ritmusai ihlettek, és dalonként más-más ilyen modellre építkeznek a harmóniák. Természetesen a közel tíz bitang jó fúziós zenész közreműködőnek hála nem maradnak el a minőségi gitár-, basszus- és billentyűszólók sem. Jelenleg 3 dal mixe van kész. […] Alapvetően huszonegyedik századi jelenségekről lesz szó a lemezen, amit énekes híján a klipekbe vágott képsorokon és a koncerteken a háttérben futó filmen lehet majd követni.”

További közreműködők a lemezen: Papesch Péter és Gudics Martin (basszusgitár), Kaltenecker Zsolt (billentyűs hangszerek) és Derek Sherinian (Alice Cooper, Kiss, Dream Theater, Planet X, Sons Of Apollo, Joe Bonamassa). A lemez a tervek szerint jövőre jelenik meg, addig több kislemezdal is kikerül a világhálóra, valamint a háttérben folyik a munka a koncertprogramon is. A koncerteken Marius Pop és Papesch Péter segítségével kelnek életre a dalok, de a többi vendégszereplő közül is feltűnhetnek néhányan a műsor folyamán.

Megosztás