Egy emléklemez szinte hétköznapos dolog ma már. De ha nem egy ismert sztár, hanem egy édesanya emlékére készül, az már nem szokványos. Főleg nem, ha olyan sztárok közreműködnek rajta, mint Doro, Jeff Scott Soto, James Christian és neje, Robin Beck, na meg Robin McAuley!

Circle Of Friends

Bruce Mee az egyik legismertebb személyiség a dallamos rock világának kulisszái mögött. A Now & Then Recordsnál kezdte,majd a Fireworks Magazine tulajdonosaként és szerkesztőjeként ő hozta létre a Firefest fesztivált, ahol olyan sztárok léptek fel az évek során, mint a Danger Danger, Harem Scarem, House Of Lords, Jeff Scott Soto, Bonfire, Fair Warning, H.E.A.T, Pink Cream 69, Eclipse, Crazy Lixx, Dare, Ten, Work Of Art, melyek közül néhányat elég nehéz elcsípni élőben. Circle Of Friends néven fut az a projekt, amelyet Bruce a 2020-ban rákban elhunyt édesanyja előtt tisztelegve állított össze. Az albumon szereplő énekesek és zenészek többsége Bruce személyes barátja, és mindannyian hajlandóak voltak segíteni ennek a csodálatos koncepciónak az életre keltésében – innen a név. Március 25-én, pénteken jelenik meg az Escape Musicnál a Circle Of Friends debütáló albuma ‘The Garden’ címmel. A lemezen található 13 számból 4 feldolgozás, a többi 9 pedig új szerzemény, melyek legtöbbjét a svéd Mikael Rosengren írta. A felállás valóban a dallamos rock világának ki-kicsodája. Josh Devine dobos (Levara) és Wayne Banks basszusgitáros (Brazen Abbot, Robin Gibb) adta a ritmusszekciót, míg Fredrik Folkare (Eclipse, Nordic Union) és Steve Morris (Ian Gillan, Heartland, Shadowman) a gitárokat, Joel Hoekstra (Whitesnake) és Steve Mann (MSG, Lionheart) pedig vendégként közreműködik. A háttérvokálokról Mick Devine (Seven), Gary Hughes (Ten) és Kevin Chalfant (The Storm) gondoskodott, billentyűs hangszereken pedig Eric Ragnót (Takara, Michael Bormann, Khymera) halljuk.

 

 

A szólóénekesek közt ott van a metálkirálynő, Doro Pesch, a rock és blues istennőjének is titulált Jaime Kyle, a House Of Lords énekese, James Christian és vele felesége, Robin Beck, Jeff Scott Soto, aki szólóénekesként és számtalan zenekar (Sons Of Apollo, Talisman, Takara, W.E.T.) frontembereként is bizonyított már, valamint az amerikai Robin McAuley (MSG, Black Swan) és a kanadai énekesnő, Darby Mills (Headpins).

Egy igazán egységes, klasszikus 80-as évekbeli hangulatú dallamosrock-lemez készült, rengeteg billentyűs hangszerrel és kiváló énekes produkciókkal, melyek közül James Christiantól a Never Gonna Make Me Cryt, Jaime Kyle-tól a Take My Love To Heartot, Robin Becktől pedig egy ABBA-feldolgozást, a Knowing Me Knowing You-t hallgathatjuk meg.

‘The Garden’ dallista:

01. Little Piece Of Heaven (Doro)
02. Take My Love To Heart (Jaime Kyle)
03. Never Gonna Make Me Cry (James Christian)
04. Bad Blood (Jeff Scott Soto)
05. Knowing Me, Knowing You (Robin Beck)
06. Truth Or Dare (Karen Fell)
07. Alone (Robin McAuley)
08. Trick Of The Light (Darby Mills)
09. 11:59 (Ellinor Asp)
10. Time Has Come (Cheri Lyn)
11. When He’s Gone (Gabrielle De Val)
12. Love Is Tough (Tanya Rizkala)
13. Don’t Fear The Reaper (Robin McAuley)

Circle Of Friends - The Garden

Megosztás