A frontember Dave Grohl ma 52 éves, erre a napra időzítették az új album harmadik dalának a bemutatóját. Boldog születésnapot, Dave!

Foo Fighters

Február 5-én jelenik meg a Foo Fighters tizedik stúdióalbuma ’Medicine At Midnight’ címmel, amelyről a Shame Shame és a No Son Of Mine után már a Waiting On A War [Háborúra várva] is meghallgatható.

Dave Grohl a következő gondolatokat fűzte a dalhoz: „Washington külvárosában nőttem fel és mindig féltem, hogy kitör a háború. Rémálmaimban rakétákat láttam az égen és katonákat a kertünkben, az egésznek az oka a nyolcvanas évek eleji feszült politikai helyzet és a Capitolium közelsége lehetett. A gyerekkoromat a reménytelen jövő sötét fellegei árnyékolták be. Tavaly egy őszi napon iskolába vittem a 11 éves lányomat és azt kérdezte tőlem: »Apa, lesz még háború?« Elszorult a szívem, ahogy az ártatlan szemébe néztem, mert rájöttem, hogy ugyanazokat a sötét fellegeket látja, mint én 40 évvel ezelőtt. Aznap írtam meg ezt a dalt, amely a lányomnak, Harpernek szól, aki szebb jövőt érdemel, ahogy minden más gyerek is.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás