James LaBrie (Dream Theater) fiának zenekara bemutatta első önálló dalát az októberben érkező bemutatkozó lemezükről. A Give a pókerben használt kifejezésre utal: Tartsd a tétet!

Falset

A Zach Copeland (ének), Chance LaBrie (dobok), Braeden Kozy (gitár) és Riley Fields (basszusgitár) tagokból álló Falset elérkezett arra a pontra, hogy október 16-án megjelenhet első nagylemezük ’We Follow Or Lead The Way’ címmel. A keverését Nolly Getgood (Periphery) kezébe adták, míg a produceri feladatokat Zach Copeland látta el. A lemezen hallható dalok különböző stílusokból merítenek: metalcore, modern rock, djent és persze a progresszív vonal is megjelenik. A szárnyaló dallamok mellett a virtuóz gitárszólók miatt lesz érdemes erre az anyagra odafigyelni.

 

 

Az ifjú LaBrie így mesélt a lemez készítéséről: „A lemezt a nagybátyám, David villájában vettük fel. Jó érzés volt a világ őrjítő dolgaitól távol, nyugodt körülmények között megírni az anyagot a srácokkal. Aztán Nolly egy egészen új dimenzióba emelte az egészet.”

„Mi csak kísérletezgettünk, hogy milyen zenét tudnánk írni, és ez lett belőle. Nagy örömet okozott a teljes zeneszerzési folyamat” – egészítette ki társát Zach Copeland, a gárda frontembere. Az új dalról pedig így beszélt: „A dal alapvetően úgy utal az életre, mint egy nagy pókerjátszmára. A »Kijátszom a lapjaimat, mutasd, mid van« szöveg egy személyes utalás arra, hogy tedd azt, amit helyesnek tartasz, vagy csináld azt, amiről tudod, hogy meg kell tenned, bárki bármit is mondjon!”

A négyes debütáló lemezéről elsőként a Give című tételt hallgathatjuk meg, de a korábban kiadott ’Here We Are’ EP is elérhető a Soundcloudon.

Megosztás