Egy jól sikerült animációs kisfilm és a nyolchúros Music Man gitárt bemutató videó segítségével halad tovább a múlt héten megjelent Dream Theater-album promóciója.

Múlt pénteken jelent meg a Dream TheaterA View From The Top Of The World’ című albuma. A zenekar az Awaken The Master klipjének a bemutatásával folytatja az újdonság népszerűsítését, amelyet az a New York Film Festival Awards-díjazott Wayne Joyner készített, aki már több mint 100 olyan nagy névvel dolgozott világszerte, mint pl. a Kansas, a Stryper vagy Devin Townsend. Ez az első olyan Dream Theater-szerzemény, amelyben John Petrucci nyolchúros gitáron játszott, a mű születése kapcsán így nyilatkozott a gitáros: „Ez volt az utolsó dal, amit írtunk az új albumra, és első alkalommal használtam a nyolchúros gitáromat, nagy élmény volt! Még abban az időben, amikor az 1994-es ’Awake’ lemezünket írtuk, nagyon szerettem volna egy héthúroson játszani, így vettem egyet magamnak. Most újra azt szerettem volna, hogy a hangszer inspiráljon engem előzetes elvárások nélkül, és az én stílusomban írtam a nyolchúrosra a témát a stúdióban, nem véletlen a dal gitárközpontú nyitása, egyfajta etalonnak érzem. John Myung írta a szöveget hozzá, korábban tőle hallottam ezt: »a szíved mélyéről jön az egész«, a személyes indíttatásra utalt ezzel. Talán az Awaken The Mastert a legnehezebb eljátszani a lemezen a nagy hangterjedelem miatt.”
Az Ernie Ball Music Man szeptember 20-án jelentette be John Petrucci legújabb gitárjának, a Majesty 8-nak a megjelenését, amelyből mindössze 100 sorszámozott, Petrucci kézjegyével ellátott példányt készítettek. Lentebb az Awaken The Master riffjét megnézhetjük JP előadásában.

 

 

Kapcsolódó hír, hogy James LaBrie arról beszélt egy interjúban, hogy a Paul Logue (Eden’s Curse) basszerral készített akusztikus megközelítésű albuma is elkészült. Ahogy korábban említettükMarco Sfogli (Premiata Forneria Marconi) gitározik , Chance LaBrie, a fia dobol és Christian Pulkkinen (Simulacrum, True Cult Club) játszik billentyűs hangszereken. A korong ’Beautiful Shade Of Gray’ címmel érkezik május 20-án az Inside Out Music gondozásában.

Megosztás